Multumesc de raspuns. Ideea este ca X (cel cu care s-a negociat telefonic) a disparut din peisaj, Y (cel care a depus banii in cont fara vreo aprobare a mea expresa) insista sa-i vand lui casa, Eu intre timp am gasit un cumparator caruia i-am facut cunoscuta situatia. E ok sa inchei un contract de vanzare cumaparare cu acest din urma cumparator fara sa risc anularea contractului de vanzare cumparare nou incheiat? Ar putea Y sa solicite aceasta anulare? Eu vreau sa restitui suma, chiar nu amnevoie de ea. Y nu vrea sa o primeasca inapoi.
Buna seara. As avea nevoie de sfaturi, raspunsuri, recomandari pt urmatoarea situatie:
Detin impreuna cu verisoarea mea un bun imobil, casa si teren, pe care l-am scos la vanzare. Bunul se afla in Botosani, eu fiind din Craiova, Am negociat telefonic cu o persoana X suma (50.000 euro) si data incheierii tranzactiei. Intre timp o persoana Y imi depune in cont suma de 300 euro "avans casa de vanzare." Datele contului le-a aflat de la X care dorea sa-mi depuna un avans. La data stabilita noi si X ne prezentam la notar si X spune ca nu are banii si sa-l mai aman. Eu nu mai vreau sa-l mai aman, refuz vanzarea imobilului intrucat mi s-a parut neserios, motiv pt care am vrut sa-i dau banii inapoi. Nu i-a acceptat, si X s-a facut nevazut. Mentionez faptul ca nu exista niciun antecontract scris, nicio promisiune de vanzare intre mine si X , precum nici intre mine si acest Y care a depus banii in cont. Ce este de facut in aceasta situatie? Ma pot obliga prin instanta la incheierea unui contract de vanzare cu ei?
Buna ziua. As avea si eu doua intrebari. Care sunt modalitatile de executare silita a creantelor fiscale conform OG 92/2003 si care sunt masurile de executare silita a creantelor fiscale conform OG 92/2003? Exista vreo diferenta intre notiunea de "modalitate" si cea de "masura" ? Multumesc anticipat.
Buna ziua!! Sunt functionar public gradatie asistent in cadrul unei primarii. Am revenit din concediul de cresterea copilului in decembrie 2012, dupa 2 ani. (perioada de suspendare martie 2011 - decembrie 2012). In luna martie 2013 am urmat un curs de specializare profesionala. Ultima promovare in grad a fost in anul 2006. Pot beneficia de promovare rapida in anul 2013 in conditiile art. 70 din L 188/1999?