avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate FiatPronto14

Activitate FiatPronto14

Buna ziua,
unde pot cere o copie de la o sentinta civila din anul 1984?
Răspuns la discuția Cota parte
Stimate doamna avocat! Va multumesc mult pentru raspuns si precizare! Cu stima.
Discuție Cota parte
Buna ziua,
am o întrebare şi eu. La moştenire se poate schimba imparteala definitiva a proprietatii facută în trecut, prin instanta (decizie judecătorească din 1987)? Mai concret la o casa la care unul dintre mostenitori are o cota parte de 6/32, reprezentand suprafata de 95 mp li s-a atribuit o camera (din 5) de o suprafata de 102 mp prin sentinta si acum noul mostenitor cu cota parte de 26/32 afirma ca are si el dreptul la 7 mp din camera.
Mulţumesc mult, pentru răspunsuri!:luck:
Fiind vorba despre prietenul meu, vă rog să-mi răspundeţi întrebarea reformulată de a treia oară.
Acum am primit descierea îndemnizaţiei pe care le primeşte: ESTE VORBA DESPRE ÎNDEMNIZAŢIE PT COPII DE PÂNĂ 2 ANI PENTRU CEI CARE SE REÎNTORC LA MUNCĂ.

Întrebarea este deci: se pierde acest stimulent după divorţ, dacă se primeşţte după tată şi copilul va fi la mamă??#-o:-/:-/

"Reglementarile privind acordarea stimulentului de insertie au fost modificate semnificativ la sfarsitul anului 2012, prin Legea nr. 166/2012, care stabileste ca parintele va primi stimulentul de insertie pentru fiecare nastere sau adoptie. Aceasta in conditiile in care vechile prevederi stabileau ca acest drept se acorda doar pentru primele 3 nasteri.

Persoanele care au nascut dupa data de 1 ianuarie 2011 si au optat pentru concediu si indemnizatie de pana la 2 ani si se reintorc la serviciu oricand pe perioada concediului, vor primi un stimulent lunar in valoare de 500 lei pana cand copilul implineste varsta de 2 ani (in baza OUG nr. 124/2011)". [ link extern ]

Mulţumesc anticipat pentru răspuns....;)
Mulţumesc pentru ajutor!!
Pff. foarte interesant situaţia atunci cu îndemnizaţia de creştere...

Copilul are 9 luni.
Desigur, dacă va locui la tatăl ar avea grijă de el.
Şi în cazul în care ar locui la mamă ar avea condiţii normale de locuit. Dar fără loc de muncă anterior, înţeleg ca vor primi cele 200 de lei alocaţie pentru copii.

Cu stimă:
F.P.
Mulţumesc pentru răspunsuri !!!
Dar nu m-am lămurit...

Corectez întrebarea:
- tatăl a lucrat şi şi acum lucreză, după salariul lui a fost întocmit cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului la primărie.
- întrebarea se referă de fapt la indemnizaţia pentru creşterea copilului.
-ce se va întâmpla în cazul unei divorţ cu indemnizaţia pentru creşterea copilului,în cazul în care, copilul va fi la mama acestuia?
- mama copilului, fosta soţie, nu a lucrat în ţară, a trăit în străinătate şi nu are casa în proprietate.

Cu stimă:
F.P.
Buna ziua,
în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii precedenţi în România, cum se va proceda în cazul unei divorţ?
Îndemnizaţia se primeşte după actele întocmite de primărie, pe numele tatălui, şi în momentul actual se intră în cardul acestuia.
Soţia a plecat cu minorul şi vrea să divorţeze, cu speranţa că va primii cele 700 şi în plus o alocaţie după salariul bărbatului.
Sper în rezolvarea problemei pe cale paşnică, dar soţia nu are casă pe numele ei şi nu are venituri. Ce şanse are în această situaţie să primească copilul?
Buna ziua,
am o întrebare şi eu, avem o casa mai veche, a bunicilor, unde am trait cu familia 10 ani, şi încă 24 de ani după ce ne-am mutat de acolo, familia mea a plătit taxa imobiliară.
Acum mi-am dat seama, dupa doi ani de la moartea tatei (să odinhească în pace), că casa este incă pe numele bunicilor, şi am o mătuşă, cu care trebuie să ne înţelegem la procedura de moştenire (singura soră a tatălui). Ea acum cere 1/3 din preţul casei.
Sunt corecte după 34 de ani, fără taxa platită pretenţiile formulate?
Sunt curios să aflu, cum putem proceda în modul cel mai corect?
Buna ziua,
am o intrebare si eu: Este "legal" sa nu-mi pot vedea copilul, daca traim separat dar inca nu suntem divortati?
De un an de zile traim separat cu nevasta mea, si nu-mi lasa sa vad copilul minor, numai 3-4 ore pe saptamana, timp in care se duce la shopping.
Exista ceva procedura legala, sau norme legale, pana cand vom divorta si se va stabili termenii de intalnire?
Multumesc: un tata.