avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenirea casei natale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenirea casei natale

Buna ziua,
am o întrebare şi eu, avem o casa mai veche, a bunicilor, unde am trait cu familia 10 ani, şi încă 24 de ani după ce ne-am mutat de acolo, familia mea a plătit taxa imobiliară.
Acum mi-am dat seama, dupa doi ani de la moartea tatei (să odinhească în pace), că casa este incă pe numele bunicilor, şi am o mătuşă, cu care trebuie să ne înţelegem la procedura de moştenire (singura soră a tatălui). Ea acum cere 1/3 din preţul casei.
Sunt corecte după 34 de ani, fără taxa platită pretenţiile formulate?
Sunt curios să aflu, cum putem proceda în modul cel mai corect?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:12, 25 Iulie 2014
Avand in vedere ca tatal dvs. decedat impreuna cu sora dansului sunt singurii mostenitori ai bunicilor dvs, sora tatei, urmare a mostenirii, are drept legal de 1/2 din casa respectiva (banuiesc ca si cu terenul aferent!); asa incat propunerea de 1/3 mie personal mi se pare rezonabila (taxa respectiva, banuiesc ca impozitul, cel putin dupa moartea bunicilor ar fi trebuit platita 1/2 de tatal dvs., 1/2 de sora; daca nu s-a procedat asa, cred ca undeva este si greseala tatalui si, apoi, a dvs. ca ati lasat lucrurile sa se intample in acest mod!).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor sau nu? Danu2610 Danu2610 Bună ziua! Ma numesc Dan B. si de ceva timp am o perioada mai grea... Din familia tatalui am obtinut o mostenire (casa noua,casa parinteasca si suprafata ... (vezi toată discuția)
Cine e de vina? notarul sau mostenitorul??? olteanu.adriana olteanu.adriana Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)