Buna ziua,
am o întrebare şi eu, avem o casa mai veche, a bunicilor, unde am trait cu familia 10 ani, şi încă 24 de ani după ce ne-am mutat de acolo, familia mea a plătit taxa imobiliară.
Acum mi-am dat seama, dupa doi ani de la moartea tatei (să odinhească în pace), că casa este incă pe numele bunicilor, şi am o mătuşă, cu care trebuie să ne înţelegem la procedura de moştenire (singura soră a tatălui). Ea acum cere 1/3 din preţul casei.
Sunt corecte după 34 de ani, fără taxa platită pretenţiile formulate?
Sunt curios să aflu, cum putem proceda în modul cel mai corect?
Avand in vedere ca tatal dvs. decedat impreuna cu sora dansului sunt singurii mostenitori ai bunicilor dvs, sora tatei, urmare a mostenirii, are drept legal de 1/2 din casa respectiva (banuiesc ca si cu terenul aferent!); asa incat propunerea de 1/3 mie personal mi se pare rezonabila (taxa respectiva, banuiesc ca impozitul, cel putin dupa moartea bunicilor ar fi trebuit platita 1/2 de tatal dvs., 1/2 de sora; daca nu s-a procedat asa, cred ca undeva este si greseala tatalui si, apoi, a dvs. ca ati lasat lucrurile sa se intample in acest mod!).
Mostenitor sau nu?
Danu2610
Bună ziua!
Ma numesc Dan B. si de ceva timp am o perioada mai grea...
Din familia tatalui am obtinut o mostenire (casa noua,casa parinteasca si suprafata ... (vezi toată discuția)