avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate vavas

Activitate vavas

Buna ziua,locuiesc in loc.Lupeni , jud. HD, sunt nascuta in 25.06.1964 si am vechime in munca de 39 ani si 3 luni . Va rog sa-mi spuneti daca ma pensionez anticipat partial, in conditiile in care locuiesc de 57 ani in zona afectata de poluare permanenta , ce penalizare o sa am la pensia anticipata partial ? Va rog sa-mi spuneti si la cati ani se calculeaza penalitatea , la 5 ani sau la 3 ani ? Multumesc .
Multumesc pentru raspuns . Sesizarea a fost postata pe mail de catre responsabilul de unitate in ziua in care am observat ca s-a perforat din nou tavanul si picura apa iar pe jos era obalta de apa. Asta se intampla dimineata la deschidere iar in acea aseara , dupa ce s-a inchis unitatea ,in jurul orei 22,00 s-a prabusit tavanul si cadre metalice care sustineau casetele.Nu cred ca voi putea obtine acordul colegei si a responsabilului de unitate pentru a depune sesizarea la ITM pentru ca acestora le este teama sa nu fim date afara daca luam atitudine , asa ca ..... nu stiu ce as mai putea sa fac .Multumesc pentru raspuns .
Buna ziua,
Sunt angajata unei firme si pot spune ca nu ma simt in siguranta la locul de munca .In urma cu patru sau cinci ani s-au efectuat lucrari de reparatii la o conducta de scurgere care este situata in tavan,chiar deasupra biroului meu. Lucrarea a fost facuta de mantuiala,conducta nu a fost inlocuita pe motiv ca nu se poate de accea s-a facut o improvizatie care a cedat de mai multe ori si s-a intervenit de mai multe ori de catre firma care se ocupa de reparatii la modul ca s-au schimbat casetele tavanului fals in momentul in care acestea erau ude si picura apa prin ele.Zilele trecute a inceput sa picure din nou apa din tavan ,a fost instiintata firma si s-a prezentat un reprezentant al firmei care nu stiu ce a facut , cert este ca a plecat din unitate urmand sa revina .In acea seara,dupa inchiderea unitatii , a cedat tavanul sub greutatea apei care era adunata intr-o prelata ,respectiv acea improvizatie de care va vorbeam mai sus si toata apa si tavanul s-au prabusit pe biroul meu provocand un dezastru , distrugand o mare parte din aparatura de pe birou si provocand un scurtcircuit la calculatoare.Ce pot sa fac in acest caz ?De aceasta data am avut noroc ca nu ma aflam la birou .De ani de zile am avertizat ca intr-o zi se va intampla o nenorocire , In tot acest timp eu am lucrat la acest birou fiindu-mi pusa viata in pericol atat mie cat si clientilor aflati in unitate.Ce pot sa fac in cazul acesta ?
Răspuns la discuția pensionare anticipata
Multumesc !
Locuiesc in loc.Lupeni , jud. HD, , sunt nascuta in 25.06.1964 si am vechime in munca de 35 ani si 5 luni . Va rog sa-mi spuneti, cand ma pot pensiona anticipat, in conditiile in care locuiesc de 53 ani in zona afectata de poluare permanenta(cei 5 ani anticipat se calculeaza de la varsta de 63 ani sau de la varsta de 61 ani , scazand cei 2 ani redusi pentru faptul ca zona este afectata de poluare permanenta cf. legii )

,,Persoanele care se încadrează în aceste condiții se vor putea pensiona anticipat, fără a suporta penalitățile aferente.

La art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, alin. (5) se modifică și va avea următorul cuprins:

(5) Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, feldspat și siciliu sau de radiații din minereuri radio-active, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, a pulberilor metalice și/sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv localitățile: Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu Mureș, Drobeta Turnu Severin, Târnăveni, Slatina, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Bacău, Onești, Suceava, Brăila, Reșița, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Anina, Armeniș, Ciudanovița, Motru, Mătăsari, Dragotești, Jilț, Negomir, Rovinari, Urdari, Fărcășești și Plopșoru pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârste standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).,,



















Răspuns la discuția decizie de concediere
In continuare astept un punct de vedere din partea dumneavoastra.
Va multumesc.
Răspuns la discuția decizie de concediere
Buna ziua.
La apel se insinueaza de catre aparatoarea societatii pe faptul ca s-ar fi renuntat la cererea principala , adica anularea deciziei pentru tardivitate si judecarea pe fond.
Mai poate Curtea de Apel sa mai schimbe hotararea primei instante cand este foarte vizibil ca decizia este emisa la peste 30 de zile si chiar termenul de 6 luni de la fapta este depasit.
Va multumesc.
Răspuns la discuția decizie de concediere
Contestatia a fost depusa in termenul legal.
Răspuns la discuția decizie de concediere
In primul proces aparatorul socetatii a si recunoscut ca angajatorul a luat la cunostinta de fapta disciplinara prin nota din 18.11.2014.
M-ar ajuta daca mai stiti cazuri asemanatoare la alte tribunale sau curti de apel.
Va multumesc.
Răspuns la discuția decizie de concediere
In prima instanta s-a castigat ca fiind tardiv emisa.
Mai poate fi schimbata de Curtea de Apel?
Va multumesc.