avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate cristian2005

Activitate cristian2005

Multumesc!
Buna ziua!

Pentru o societate care trece de la impozit micro la impozit pe profit, cand se depune declaratia 700? Mai concret, in decursul lunii iulie, nu mai are decat un salariat cu norma de 2 ore.Salariatul cu 8 ore a incetat activitatea cu data de 11 iulie si nu a mai fost angajat altcineva,Am citit ca trebuie depusa Declaratia 700 in 15 zile de la data producerii evenimentului.Intrebarea mea este daca declaratia 700 trebuia depusa, sa zicem in 26 iulie sau este ok daca se depune pana in 15 octombrie, avand in vedere ca trimestrul de la care se va incepe plata impozitului pe profit este trimestrul III(iulie septembrie).

Va multumesc!
Discuție Calcul salariu
Buna ziua !

Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
O angajata a societatii are o decizie pentru perioada 01.12.2020-31.12.2020 de reducere a programului de munca de 4 ore/zi, in temeiul ordonantei 132.(Norma ramane 8 ore)
Din 02.12.2020 pana in 07.12.2020 este pontata cu 4 ore( 4x4=16 ore), din 08.12.2020 pana in 11.12.2020 este in concediu de odihna(4 zile), iar apoi pana la sfarsitul lunii este in concediu de risc maternal.
Am operat in "SAGA" cele 4 zile de concediu de odihna, concediul medical si am inregistrat "reducere timp de lucru 50%" in perioada 01.12.2020-31.12.2020.
Programul imi calculeaza indemnizatia privind reducerea timpului de munca in cuantum de 75%, calculata ca diferenta dintre salariul de baza brut si salariul de baza aferent orelor lucrate, ca si cand persoana ar lucra normal toata luna. Nu stiu daca este corect si va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca , concediul medical "poate tine loc" de ore efectiv lucrate.Nu am gasit nicaieri un raspuns.

Va multumesc !
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Un salariat are un concediu medical primit de la medicul de familie pentru perioada 08.10.2019-10.10.2019 si un concediu medical primit de la spital(ambulator), pentru perioada 10.10.2019-16.10.2019. Practic se suprapun concediile in data de 10.10.2019. Cum procedez in acest caz ? Ar trebui sa se modifice primul concediu medical ? Nu stiu cum sa procedez .
Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Excedent la un ong
multumesc !
Buna ziua! Un ONG se gaseste in urmatoarea situatie :
la sfarsitul anului 2017 a inregistrat un excedent in suma de 24552 lei, excedent care nu a fost repartizat in anul 2018. La finalul anului 2018, s-a inregistrat un deficit de 3210 lei. Acest deficit poate fi recuperat din excedentul nerepartizat ? Daca da , ar ramane un excedent de repartizat de 21.342 lei. Acest excedent poate ramane in continuare nerepartizat,pentru acoperirea eventualelor deficite viitoare, de exemplu? Nu stiu daca s-a procedat corect prin faptul ca excedentul anului 2017 nu a fost repartizat. As dori sa stiu acest lucru si daca repartizarea excedentului unui an financiar are o anumita perioada limita in care acesta trebuie sa se repartizeze.
Va multumesc !
Multumesc mult !
Buna ziua !

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Un angajat a primit o sanctiune disciplinara prin reducerea salariului de baza cu 10% pe o perioada de o luna,in baza unei decizii. Salariul de baza este de 2000 lei. Dupa reducerea de 10% ar fi de 1800 lei. Persoana responsabila cu resursele umane imi spune ca aceasta modificare a facut-o si in Revisal. Persoana a prestat in cursul lunii si ore suplimentare. La ce salariu ii calculez orele suplimentare, la 2000 lei sau la 1800 lei ?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția ASISTENT PERSONAL
Multumesc mult !
Răspuns la discuția ASISTENT PERSONAL
Multumesc ! Daca este angajata ca asistent personal in cadrul unei primarii, cred ca poate fi angajata la o societate privata cu contract de munca cu timp partial, in functia de contabil, Este corect ? Multumesc !