avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Darina_A

Activitate Darina_A

Un Srl doreste sa achizitioneze sticle de vin linistit imbuteliat de la un colectionar (persoana fizica) care nu are nici un fel de autorizare care mai apoi vor fi puse spre vanzare. Nu este producator ci doar un colectionar de vinuri. In ce mod sc poate achizitiona bunuri de la acesta si ce implicatii fiscale intervin atat la cumparator (sc) cat si la vanzator (pers. fizica)? Trebuie sc sa retina vreun impozit? Plateste pers. fizica impozit? Ce contributii mai are de achitat pers. fizica (vanzator)?
Multumesc pt timpul si raspunsul acordat.
Un SRL ce comercializeaza vinuri doreste sa acorde atat clientilro cat si partenerilor vin cu titlu gratuit. Sau administratorul consuma alaturi de parteneri acest vin. Ce implicatii fiscale are dpdv al TVA. SRL este microintreprindere.
Un SRL doreste sa aduca vinuri atat linistite cat si spumoase din afara tarii atat UE cat si din restul lumii, pt comercializare intr-un bar specilaizat si vanzare online. Care este procedura de urmat pt asemenea achizitii? Care sunt pasii de urmat? Multumesc
Am un client care este PFA, insa are grad II de handicap (diabet zaharat). Intrebarea mea este daca este obligat sa achite CAS in acest caz ( el nu se afla in niciun alt caz de exceptie stabilite in Codul Fiscal).
In legea pensiilor este stipulat la art. 11alin (4) Se excepteazã de la obligativitatea depunerii declaraţiei de asigurare persoanele prevãzute la art. 6 alin. (1) pct. IV( aici este inclus si PFA-ul), dacã beneficiazã de una dintre categoriile de pensii prevãzute de prezenta lege sau dacã se regãsesc în situaţiile prevãzute la art. 6 alin.(1) pct. I, II, III şi V. Despre pensia de handicap nu se precizeaza nicaieri in aceasta lege...pe alte forumuri am gasit variante cum ca nu ar fi obligat sa plateasca CAS daca beneficiaza de vreo pensie din cadrul pensiilor publice, insa nu am gasit articolul din lege mentionat la acest lucru.
Multumesc anticipat.