avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate anca280

Activitate anca280

Răspuns la discuția Informare drept constitutional
anca280 a scris:

Dovada de circulatie care se elibereaza in perioada in care se ancheteaza un dosar este sau nu in contradictie cu art 41 din Constitutia Romaniei care spune ca:"Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă."
Ma refer la partea in care spune ca alegerea locului de munca este libera , se face referire la teritoriul Romaniei sau al altei tari nu ?

Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la intrebarea mea de mai sus mea de mai sus ?

Dovada de circulatie care se elibereaza in perioada in care se ancheteaza un dosar este sau nu in contradictie cu art 41 din Constitutia Romaniei care spune ca:"Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă."
Ma refer la partea in care spune ca alegerea locului de munca este libera , se face referire la teritoriul Romaniei sau al altei tari nu ?
Răspuns la discuția Accident circulatie
Ieri am fost la politie sa ma interesez in ce stadiu de rezolvare este dosarul meu de cerce tare.
Pana acum nu s-a facut nimic concret pe caz , mai mult Dl politist care se ocupa de dosar nici macar nu voia sa ma primeasca in audienta , chiar era putin surprins de mine ca m-am dus sa vad care e situatia in dosar . In fine dupa lungi asteptari m-au primit si mi-a spus ca o sa mai dureze putin , dar asa mi-au spus si anult trecut .
Saptamana viitoare o sa merg din nou in audienta la Dl Politist sa vad daca a mai avansat sau nu cu ancheta dar mai mult ca sigur o sa ma intorc ca si ieri fara nici un rezultat .

Va rog sa imi spuneti chiar nu am posibilitatea sa depun o sesizare undeva pt acest domn care cred ca nu isi face treaba ?
Am inteles ca trebuie indeplinite anumite proceduri de lucru dar in 8 luni de zile de cand s-a petrecut accidentul si pana acum cred ca trebuia sa rezolve situatia .

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Si daca ma impac cu victima politia imi da permisul innapoi ?
Eu eram pe cedeaza trecerea stationat desi nu e absolut necesar sa fii oprit la cedeaza dar in intersectia respectiva nu este vizibilitate. Nu l-am vazut nici eu pe cel cu care m-am accidentat si nici el nu a fost atent si ne-am trezit unu peste altu . El cred ca s-a speriat de mine si a tras de volan aiurea pt ca m-a sters putin cu spatele masini dar din coeziune si din cauza ca avea cred ceva viteza a mai lovit alte 2 masini parcate pe margine si 2 persoane de pe trotuar care stateau intre masinile parcate .
Una din victime am inteles ca are 4 zile de ingrijiri medicale conform certificat iml si cealalta undeva intre 12 si 14 .
Politia mi-a spus ca nu au finalizat expertiza din cauza persoanei care are mai multe zile de ingrijiri medicale.
In cazul in care nu ma pot impaca cu victima chiar nu exista nici o solutie legala ca sa se faca expertiza accidentului mai repede ? Eu am nevoi de permis ca sa pot munci , firma la care lucram inainte fara permis nu ma primeste la serviciu .
Ceea ce doresc este ca politia sa finalizeze ancheta si sa trimita dosarul mai departe sa mi se aplice sanctiunea in cazul in care sunt vinovat si sa imi recuperez permisul .
Victima imi cere pretentii banesti de 3000 de euro si nu am disponibila suma aceasta ca sa ii platesc sa isi retreaga cererea .
Ce pot sa fac ca sa urgentez transmiterea mai repede a dosarului la procuratura ? din ce am citit pe internet unii au astept si 4 ani solutionarea, eu nu pot sa astept o perioada atat de lunga .
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea: anult trecut in luna aprilie am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu victime si avarierea a 3 masini in urma caruia mi-a fost suspendat permisul de conducere, de atunci si pana acum am circulat pe baza de dovada deorece politia la prima constatare a decis ca eu sunt vinovat . Din informatiile obtinute pana acum de la politie am inteles ca nu s-ar fi efectuata expertiza accidentului pentru a se stabili exact cine este vinovatul . am mare nevoie de permis pentru ca lucrez ca sofer profesionist si pe comunitate dovada nu este valabila . cum pot sa procedez sa imi recuperez permisul de conducere pana la solutionarea dosarului . in cazul in care ma duc si contest decizia politiei de a-mi suspenda permisul asigurarile mai despagubesc pe cei implicati in accident daca decizia finala va fi ca eu sunt vinovat ?
Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala a 2 persoane .
La prima evaluare a politiei s-a constat ca eu sunt vinovatul .
In urma accidentului victimele au dat declaratii la dosar prin care cer ca vinovatul sa le plateasca cheltuielile de spitalizare + daune morale de 2000 euro pentru fiecare .
As dori sa rezolv problema pe cale amiabila astfel incat sa pot ajunge la o intelegere cu victimele ca sa nu ajungem in instanta pe partea penala .

Problema este ca eu nu am bani sa le platesc aceste despagubiri, cum procedez astfel incat asiguratorul sa le deconteze sumele pe care victimele le-au solicita si sa primesc neinceperea urmaririi penale .
nu a venit un criminalist ,
pe procesul verbal de constarea de la fata locului am semnat
Plangere a depus doar una dintre victime dar nu impotriva mea care eram pe cedeaza impotriva soferului care era in masina aflata pe sensul prioritar .
Politia poate sa imi intocmeasca dosar penal mie desi nu exista nici o plangere impotriva mea ?
De la mine victimele nu au avut nici o pretentie .
chiar daca eram stationat in momentul impactului ?
si nu avem vizibilitate in intersectie pentru ca erau masini parcate si trebuia sa inaintez putin in intersectie ca sa pot sa ma asigur.
agentul de politie nu trebuia sa imi dea o copie dupa procesul verbal intocmit la fata locului ?

Si daca asigurarea mea rca a fost data catre cel cu care m-am lovit nu trebuia sa se ia si o decizie clara referitor la cine e vinovat .
astazi am intrebat la politie si au spus ca mai ai de anchetat ?