Ba da, logica obligă să se emită legi clare într-o anumită de perioadă de timp fiind conformă cu realitatea, fară a se preface că emit legi dar în realitate nu-şi fac efectul, modificâdu-le în mod mafiot,prin norme sau ordine, acte ce nu au puterea legii, strecurând nişte termene pentru a nu-şi face efectul sau pentru a fii valabile nimai pentru ,, ai lor''.
Din nou RUªINE, RUªINE. RUªINE pentru ,,poantele'' cu care tratează semenii cu bun simţ! Nu întâmplător îi derivă numele din cuvântul poantă.
Nu e corect, nu e just să facă disponibilizări înainte de a apărea legea de protecţie socială, respectiv OUG nr.36/2013 care continuă pe OUG nr.116/2012 ce a expirat la 31.12.2012.
Ei asta au urmărit , să se câcâie până să o publice, apoi altă câcâială până să apară normele de aplicare a OUGnr 36/2013, apoi cine ştie ce modificări mai or face....şi uite aşa ne prefacem că protejăm social angajatul disaponibilizat, dar cu ce??? nu cu sume ci cu câcăieli. Ruşine, ruşine, ruşine cum se procedează cu cei cu bunul simţ.
Da, dar legea O.U.G.nr.36/2013 spune clar precum ,,privind măsuri de protecţie socială a disponibilizaţilor prin programe de disponibilizări colective pentru perioada 2013-2018, deci nu ,, ciunteşte anul 2013'', nu se face precizare că priveşte disponibilizaţii anterior datei publicării acestei ordonanţe de urgenţă. Ar fi culmea discriminării în această problemă, dacă esclude perioada disponibilizărilor 01.01.2013-30.04.2013.
Bună ziua,
Cu respect, vă rog a-mi se da răspuns dacă fiul meu -şomer în prezent din luna aprilie a.c.poate beneficia de venit lunar în completare a indemnizaţiei de şomer, în conformitate cu art.4 din O.U.G. nr.36/30.04.2013?
Fiul meu în vârstă de 33 ani a fost disponibilizat,de la angajatorul cu capital majoritar de stat, ªantierul ,,Porţile de Fier''Drobeta Turnu-Severin, cu sediul în Slatina,în luna aprilie 2013, iar dispoziţia de şomaj i s-a emis cu data de 29.04.2013, deci cu o ziînainte de a intra în vigoare O.U.G.nr.36/2013
Menţionez că are vechime în muncă 6 ani, contractul individual de muncă fiind încheiat la data de 15.mai 2007, deci cu mai mult de 36 luni faţă de data concedierii(aprilie 2013), deci cu 72 luni înainte de data concedierii.
Mulţumesc frumos pentru lămuriri! Aşa am interpretat şi noi interzicerea unor drepturi şi libertăţi a cadrelor militare prevăzute în statutul lor prin legea nr.80/1995, pentru faptul că nu exprimă în public opinii contrare intereselor ţării şi forţelor armate.
Vă doresc toate cele bune şi să aveţi o zi bună de 1 august 2013!
Mulţumesc frumos pentru cadrul lregal ce mi l-aţi comunicat, dar am specificat faptul că este cadru militar.
Are voie să vină în instanţă să mă reprezinte?
Bună ziua!
Vă rog îmi puteţi răspunde dacă, fiul meu ce este licenţiat în drept şi este angajat -cadru militar-mă poate reprezenta într-un proces ce îl am pe rol?
Domnule avocat FANEA TRAIAn, faptele rele le- săvârşit vechii proprietari cănd încă nu facuse cadastru , iar vănzarea parcelei ce o cumpărase, vecină la est cu a mea au făcut-o la o lună după introducerea acţiunii de distrugere cultură de ovăz şi revendicarea terenului acaparat prin includerea în parcela lui pentru a-i ,,ieşii'' suprafaţa din acte. Hoţia pârâtului de a-şi mării parcela P3, fiind coproprietarul acestei parcele s-a răsfrânt şi asupra parcelelor din partea de vest de P3, deci asupra parcelei P6, cumpărate şi apoi vândute, şi pentru a o reîntregii ne-a acaparat o parte din parcela mea P7, eu rămânâd la răndul meu cu parcela diminuată, pe nedrept.
ASTA MAI E DREPTATE? Faptele rele ale pârâtului sunt mascate şi exonerate de la răspunderea civilă de prima instanţă, pe motivul şmecheresc mişelesc, precum ,,acţiunea a fost promovată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă, admiţându-i, din oficiu excepţia lipsei calităţii procesuale pasive?
Vă rugăm ne puteţi răspunde ce mai putem face la recurs?
Bună ziua,
Vă rog, mă puteţi sfătuii ce pot face la recursul care va urma(încă nu am primit hotărârea) de soluţionare prin excepţie a pârâţilor iniţiali care au făcut fapte rele, precum mi-au distrus cultura de ovăz de pe o parte din parcela mea vecină cu a lor, au arat terenul, au înfiinţat cultură de porumb, au făcut cadastru parcelei lor ce au inclus şi terenul de pe care mi-a distrus ovăzul şi apoi cam la o lună de la depunerea acţiunii a vândut parcela ce conţinea teren şi din parcela mea şi au depus întâmpinare arătând a despre această vânzare către noii proprietari.
Judecătoarea nu a soluţionat atunci pe excepţie acţiunea şi a continuat punându-ne să plătim experţi topometrist şi evaluator pentru cultura distrusă.
În felul acesta ne-am ales pe lângă răul făcut de vechii proprietari şi cu jigmăneala făcută de judecătoare punându-ne să cheltuim cu experţii.
Ce am putea să mai facem la recurs pentru a ne recupera banii, şi dacă e bine să o reclamăm pe judecătoare la CSM pentru conduita necorespunzătoare, de jegmăneală, prin tergiversările procesului, prin amânările nejustificate a şedinţelor la cererea pârâţilor şi a avocatei lor, etc.
Vă rugăm ne puteţi sfătuii ce mai putem face la recurs (căci nu am primit încă hotărârea)să ne recuperăm cheltuielile cu experţii (evaluator al culturii distruse şi expertul topometrist)?
De noii proprietari am aflat abia după primul termen ( o lună de la data acţiunii) când pârâţii au depus întâmpinare şi au arătat că au vândut parcela lor ( dar acesta includea şi o parte din parcela mea). După întimpinare, gândesc că judecătoarea trebuia să soluţioneze pe excepţie şi nu trebuia să ne pună să facem şi probele cu experţi?
De ce oare ne-au jegmănit? la ce i-o folosii?