avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate lala409

Activitate lala409

Bunica mea mi a lăsat prin testament casa ei si terenul aferent.aceasta a decedat în 2019..in urma măsurătorilor efectuate de către un inginer topo am descoperit ca o parte din teren respectiv 3 m liniar front stradal si lungime de 70 m nu este intabulat pe bunici,acesta fiind terenul primăriei.vecinul bunicilor are casa construita pe teren primit de la primărie în urma cu 55 ani.In prezent terenul vecinului este tot al primariei ,nu a fost plătit nici impozitul în ultimii 14 ani .terenul si casa bunicilor mei este împrejmuit cu gard totodată si terenul care nu este intabulat respectiv 3m liniar și lungime de 70m..Familia mea locuieste acolo de 160 de ani și totodată de atata timp foloseste bucata de teren care nu este intabulat.Proprietatea este in judetul Bihor la tara Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac sa pot fi proprietarul acestui teren.Multumesc
locuiesc la bloc in oradea,toate apartamentele au repartitoare de caldura pe fiecare apartament,deci tot blocul cu 40 ap este contorizat termic.in luna oct la sedinta de bloc s-a votat plata incazirii in sistem pausal,adica incazirea:la 40 apartamente.au fost 23 pentru comun si 17 impotriva.eu locuiesc la et 9 in casa am 18c* cu caloriferele deschise la maxim.avem aceeasi problema et 9 si et 8 restul stau in casa la 25c*.eu impreuna cu vecinii infrigurati nu dorim sa platim incazirea la comun ci atit cat inregistreaza contoarele in apartamente.in luna noe am platit cat a inregistrat contorul restul vecinilor la comun.vreau sa stiu daca pot fi obligata sa platesc la comun din moment ce am ceasuri de citire in functiune pe care le citeste firma autorizata.multumesc
vreau sa stiu daca vecinul meu are voie sa tina langa casa mea o turma de oi.casa mea este lipita de gradina vecinului unde acesta isi tine animalele.intre proprietati nu exista gard, casa mea fiind construita pe lungimea gradinii vecinului.mirosul este de nesuportat mai ales vara,oile au inceput sa mi manance tencuiala casei .multumesc
casa mea este lipita de gradina vecinului fara a fi gard intre proprietati.vecinul meu are in gradina 30 oi cu grajd cu tot.miroase ingrozitor si oile au inceput sa mi roada peretele de la bucatarie.terenul vecinului este pana in casa mea.vreau sa stiu daca are voie sa tina oile asa aproape de casa mea
soacra mea are un colt al casei aprox 1 metru construit pe terenul vecinului.casa este construita de 45 ani,fiind facuta cu acceptul vecinului cu care era ruda.in prezent urmasii vecinului sant nemultumiti de asezarea casei pe terenul lor.terenul pe care se afla coltul casei este gradina,distanta intre casa soacrei si a vecinilor este de 30 m.vreau sa stiu daca vecinii actuali pot sa ne faca probleme in acest caz.intelegerea facuta de batrani a fost verbala neexistand nici un fel de act scris.
este permis fumatul pe terasa unui bar care se afla la cca 10 m de geamurile unui bloc de apartamente?