avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate osipov43

Activitate osipov43

Răspuns la discuția despre executarfea silita
Multumesc, e f tarziu de contestatie.Dar de recuperaty banii retinuti din indemnizatie, af fi cam 120 ron/luna, ce sa fac sa ii pot primi inapoi.Si cum sa fac, ca de acum sa nu se mai retina ?
Sunt pensionara, 77 ani, pareza spastica la ambele picioare, locuesc in Oituz, executata silit de 2 firme, cu indemnizatie conf legii 189/2000.
CJ de Pensii, la stabilirea retinerii a adaugat la brutul pensiei indemni- zatia si a luat 50 % din acest total. Am spus celor de la of. juridic ca nu e corect, dar m-au contrazis spunand ca legea 189 nu e lege speciala, dar eu le-am spus ca legea 118 si 189 sunt legi speciale.
Va rog sa precizati cum este corect. Unde sa scriu ca sa pot capate banii inapoi, retinerile se fac din 2014. Multumesc
Răspuns la discuția Executarea pensiei
Despre pensie am citit aici. Multumesc.
Unde ar trebui sa scriu pentru a putea recupera unei jumatati din indemnizatie ce mi-a fost retinuta de casa e pensii, si care, probabil, au virat-o la executor/banca. Daca trebue sa fac actiune prin tribunal o fi costand mult ? Va rog sa imi spuneti cum sa fac ca nu stiu. Multumesc
MULTUMESC. Mai am o problema si as vrea sa stiu punctul dvs de vedere. SE POATE SA INDRAZNESC ?
Multumesc. In continuare va rog sa faceti precizarea daca, conform art 728 Noul Cod de Procedura Civila (care constituie rasspunsul la intrebarea dvs ) :
Art. 728 alin 7 , indemnizatia conf legii 189/2000 POATE sau NU POATE FI URMARITA DE EXECUTARE SILITA ??????

si daca nu poate fi urmarit catre cine trebue sa ma indrept pentru inapoierea diferentei retinute ? casa da pensii Onesti ? Bacau ? central Bucuresti ?
ok
Răspuns la discuția Pacalita de banca
miltumrsc
Multumesc, nu dorim sa facem fundatie pentru sopru, tavile de sustinere a acoperisului sa le bagam in gauri cu ciment si pe ele sa punem tezi de sustinere a acoperisului.
Locuesc untr-un sat, avem casa, avem cadastru, am dori sa facem un sopru pentru lemne si langa el un acoperemant pentru masina doar cu 3 pereti pentru a o pazi de ploaie/ghiata. Constructie di tevi si tabla.
Ce ne trebue pentru a le face in vara asta ? Nu dorim sa intram in conflict cu nimeni si nici amenzi nu dorim.
Multumesc
Am gajat pentru o firma, la care am fost asociata, cu o casa.Am semnat la momentul ra vandut banca casaespectiv bilet la ordin pe fata si pe dos. Firma a intrat in insolventa, acum in faliment.Pentru suma creditata si neplatita banca a ipotecat casa, a intervenit un executor al bancii care a scos casa la licitatie. La a treia sedinta banca a cumparat casa de la executor, si-a intabulat casa fiind proprietara apoi a vandut-o.Valoarea cu care a vandut banca casa a fost mai mare decat datoria mea. Eu am ramas in continuare executata de cca 1/5 din valoarea creditului, adica cu diferenta intre valoarea cumararii casei de banca si valoarea creditului. Intreb, banca, prin vanzarea casei la valare mai mare decat creditul, in gandirea mea,s-a indestulat. Ce pot face eu sa nu mai platesc suma ce o solicita banca pentru ca nu am de unde.Sunt pensionara- foarte bolnava si nu am cum plati. Mi se retin banii din pensie acum, dar nu mai am at venit si nu ma mai descurc. Credeti ca as putea deschide actiune catre banca ? Ce costuri ar fi ? Multumesc