avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pacalita de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pacalita de banca

Am gajat pentru o firma, la care am fost asociata, cu o casa.Am semnat la momentul ra vandut banca casaespectiv bilet la ordin pe fata si pe dos. Firma a intrat in insolventa, acum in faliment.Pentru suma creditata si neplatita banca a ipotecat casa, a intervenit un executor al bancii care a scos casa la licitatie. La a treia sedinta banca a cumparat casa de la executor, si-a intabulat casa fiind proprietara apoi a vandut-o.Valoarea cu care a vandut banca casa a fost mai mare decat datoria mea. Eu am ramas in continuare executata de cca 1/5 din valoarea creditului, adica cu diferenta intre valoarea cumararii casei de banca si valoarea creditului. Intreb, banca, prin vanzarea casei la valare mai mare decat creditul, in gandirea mea,s-a indestulat. Ce pot face eu sa nu mai platesc suma ce o solicita banca pentru ca nu am de unde.Sunt pensionara- foarte bolnava si nu am cum plati. Mi se retin banii din pensie acum, dar nu mai am at venit si nu ma mai descurc. Credeti ca as putea deschide actiune catre banca ? Ce costuri ar fi ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: osipov43 , utilizator 02:03, 31 Mai 2019
Nu puteți deschide o acțiune împotriva băncii cu șanse de succes. Banca a adjudecat casa la un preț, acel preț se scade din debitul dvs față de bancă.
Ați fi putut să vindeți dvs. casa, la un preț chiar mai mare, dar nu ați făcut-o.

miltumrsc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Licitatia a cincea ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: licitez pentru o casa pentru care nu se mai prezinta nimeni. Am licitat la a 3-a, a 4-a licitatie. Nu mi-au acceptat pretul (era 20 mii euro la o ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)