avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate PANAITMIHAELA

Activitate PANAITMIHAELA

Fratele meu a decedat la vârsta de 53 ani și nu era căsătorit și era contributor la Pilonul 2 de Pensii. Cum și cine poate ridica fondul acumulat având în vedere ca mama și 2 frați sunt în viața?
Multumesc.
Aceasta penalizare de 36.75% ramane aceiasi pana in 28.07.2018 sau in fiecare luna se diminueaza cu 0.75%???
Plata efectiva a pensiei dupa cat timp se efectueaza??? Decizia de pensionare in cat timp o voi primi???
Cand ar trebui sa depun dosarul de pensionare anticipata partial avand in vedere ca in luna august a.c. imi expira indemnizatia de somaj? Ce document trebuie sa primesc de la oficiul de somaj pentru acest dosar de pensionare?
Mentionez ca sunt nascuta in 28.09.1957 si am lucrat 33 ani,5 luni, 23 zile, din care 2 ani, 5 luni am fost in somaj(in perioade diferite), in conditii normale de munca.
Cand voi intra in plata la pensie???
Sunt necesare urmatoarele documente:
-adeverinta -tip (pe site SOMAJ) cu salariile si contributiile la somaj de pe ultimele 12 luni completata la ultimul loc de munca
-adeverinta de la finante(unde are domiciliul) ca nu are alte venituri.
-adeverinta medicala(medic familie) ca este apt de munca
-copie buletin e identitate
-copie carte de munca
-adeverinta de vechime de la ultimul loc de munca
-decizie de incetare a contractului de munca de la ultimul loc de munca
-termen de depunere a actelor la somaj=10 zile de la incetarea contractului de munca
Schimbarea atributiilor de serviciu ale unui salariat se inscriu in fisa postului respectivului angajat din care un exemplar se preda salaratului cu semnatura de primire .
Răspuns la discuția Incetare CIM
Se inregistreaza incetarea CIM incepand cu prima zi lucratoare in luna mai 2014, respectiv 05.05.2014.
Cheltuiala inregistrata in cont 612 este deductibila la calculul impozitului pe profit daca acest teren nu aduce venituri deocamdata ?
A fost concesionat conform contract incheiat cu o primarie pe o perioada de 49 ani, cu plata unei redevente trimestriale la cursul EURO al BNR de la data platii.X-(