avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru un administrator SRL, fara angajati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru un administrator SRL, fara angajati

- Se poate obtine dreptul de somaj pentru un administrator SRL, fara salariati? Administratorul are ca venit cateva dividente anuale.
- Cam ce documente ar trebui pentru deschiderea dreptului de somaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 03:17, 23 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt necesare urmatoarele documente:
-adeverinta -tip (pe site SOMAJ) cu salariile si contributiile la somaj de pe ultimele 12 luni completata la ultimul loc de munca
-adeverinta de la finante(unde are domiciliul) ca nu are alte venituri.
-adeverinta medicala(medic familie) ca este apt de munca
-copie buletin e identitate
-copie carte de munca
-adeverinta de vechime de la ultimul loc de munca
-decizie de incetare a contractului de munca de la ultimul loc de munca
-termen de depunere a actelor la somaj=10 zile de la incetarea contractului de munca
Multumesc pentru raspunsurile foarte clare!

Unele precizari de care nu am stiut:
-Are vechime peste 10 ani, a contribuit la asigurari;
-I se va desface contractul de munca, peste cateva zile, cu ''acordul partilor''

Mai beneficiaza in aceste conditii de somaj?
1. Indemnizatia de somaj se acorda numai daca incetarea contractului individual de munca (CIM) nu este imputabila salariatului.

2. Incetarea CIM cu acordul partilor sau prin demisie este imputabila salariatului si nu poate beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc frumos, Domnule Valeriu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, fost angajat. Ciprian_T Ciprian_T Buna ziua, Ma numesc Ciprian si am si eu o nelamurire. Sotia mea, 27 ani, a lucrat pana mai acum 1 luna de zile la un magazin alimentar, cu, carte de munca, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, dupa concediu ingrijire copil mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Ma confrunt cu un fapt stupid... Primaria la care lucru acum, a angajat in anul 2007, o persoana, cu contract individual de munca pe perioada determinata. Cu ... (vezi toată discuția)
Somaj din cercetare cellonne cellonne Stimate d-le Valeriu TUDOR Am 59 de ani si sunt angajat ca cercetator dr.ing. la o institutie de invatamant superior de stat din Bucuresti cu contract ... (vezi toată discuția)