avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate dental

Activitate dental

Răspuns la discuția Datorie justificatã
Vă multumesc răspunsul!
Dvs aţi înţeles esenţa dar instanţa nu , pentru că la o datorie constată in anul 2010 in cadrul unui dosar civil printr-o expertiza contabila prin compensarea judiciară s-a stabilită o sumă datorată , ce se regăseste numai in considerentele hotărării şi nu în dispozitivul hotararii.
În dosarul respectiv se „anulează toate actele de executare silită intocmite in cadrul dosarului execuţional,” În cadrul dosarului execuţional incepută în anul 2012 s-a executat numai suma reprezentănd contravaloarea expertizei contabilă şi onorariu de avocat , fără a fii executat suma datorată prin compensaţie admisă prin hotărărea amintită
Pe această sumă am cerut printr-un nou dosar civil in care am solicitat ca suma datorată(din anul 2006 respectiv 2009 în diferite dosare execuţional si cerută mereu reactatualizarea lor)să fie actualizate
.În cadrul noului dosar civil am cerut ca suma datorată in anul 2010, dar neexecutată să fie actualizată (2012) dar instanţa consideră că nu am dreptul, şi ca in cadrul primului dosar amintit mai sus nu s-a anulat toate actele de executare silită intocmite ci s-au anulat doar actele de executare nelegale şi nici executarea însăşi şi să mă multumesc cu suma stabilită prin compensarea judiciară efectuată în 2010 fara să fie actualizat!
Este legală susţinerea instanţei şi ce se mai poate face în această situaţie ?
Vă multumesc!
Buna ziua ,
de doua zile mă confrunt cu o situatie pe care eu o consider total anormala si as avea nevoie de cateva sfaturi competente

Prin rapotul de expertiza contabila efectuată in 2010 in cadrul unui dosar civil s-au stabilit sumele pe care părţile şi le datorează unu către celelalt la timpul respectiv şi se impunea compensarea judiciară acestor sume.
Prin hotarărea judecatorească irevocabilă prin respingerea recursului se stabileste suficent de clar, pentru a exclude orice interpretare greşită, ca”anuleaza toate actele de executare silită intocmite in dosarul execuţional, dar nu este reţinut ca trebuie efectuat compensarea celor două datorii reciproce stabilita prin expetiză contabila efectuată in anul 2010.!
În cadrul dosarul execuţional din 2012 s-a executat numai o suma reprezentănd contravaloarea expertizei contabilă şi onorariu de avocat , fără a fii executat suma datorată prin compensaţie din hotărăre.
În cadrul unui proces civil din anul 2012 am solicita ca suma datorată prin compensare să fie actualizată dar instanţa de judecată consideră ca nu am dreptul de a cere actualizarea unei sume stabilita prin compensare in anul 2010 aspect ce nu este menţionat în dispozitivul hotarării ci numai în considerentele hotărării mai ales că subsemnatul in contestaţia la timpul repectiv nu am solicitat
Întrebarea mea este ca instanţa poate refuza ca o sumă datorată prin compensare reciproce in anul 2010 dar executat abia in anul 2012 să nu fie actualizat şi ce cale judiciară mai am?
vă multumesc anticipat
Răspuns la discuția Contestaþie la executare
Vă mulţumesc pentru ajutorul acordat.
Răspuns la discuția Contestaþie la executare
Am făcut contestaţie la executare in care am invocat că nu este un proces verbal de constatare a creanţei datorată în tot dosarul de executare .In sentinţă dată mi sa dispus ca un act care nu a fost efectuată la timpul respectiv nu se poate să cer ,dar am dreptul să cer in cadrul unei contestaţie, ca executorul să intocmească acest act prin care am fost executat în anul 2008 în anul 2011!
Problema mea este ca instanţă de judecată a acceptat lămurire sentinţei pronunţă şi executat in anul2008 în anul 2012 şi sănt obligat să plătesc peste dobănda plătită odată în 8425EUR încă o dobănd majorată în sumă de 4329 eur in anul 2013!
.Sentinţă este definitivă dar am drep la recurs. Instanţă de judecată mă obligă să plătesc onorariu de executare nedovedite, cu acte , mai mult sănt obligat să plătesc un onorariu de executare10% din debit-3800eur.şi10% dobăndă 4520lei de si odată am plătit suma de 6746 lei ca onorariu de executare în anul 2008 .In această situaţie ce mai pot să fac
Buna ziua!
Va rog să mă ajutati am nevoie de consiliere si indrumare in urmatoarea problema:
Între mine şi un cămătar din Oradea în anul 2005 s-a încheiat un contract de imprumut cu garanţie imobiliară pentru suma de 38000EUR cu o penalizare de intărziere de 0,5%pe zi din valoarea contractului nerestituit pentru fiecare zi de întărziere.
Neputănd restitui intreaga sumă la data scădenţei şi pentru a nu fi executat silit am fost nevoit printr-un executor să fac in anul 2008 o Ofertă de plată, urmat de un Proces verbal de distribuire a sumei ,calculată in valoare de 49500EUR(38oooEUR capital iniţial, 8425EUR dobănda calculată , 3040EUR cheltuieli de executare)pe baza Publicaţiei de licitaţie emisă de executori
În anul 2012 cămătarul solicită lămurirea dispozitivului sentinţei civile prin care s-a stabilit dobăndă plătită şi executată o data in anul 2008 , mai cere incă o dobănda legală majorată cu 50% (4324 eur)
Înstanţele de fond si apel au acceptat acestă dobăndă cerută. şi a refuzat să aplica prevederile art 570-571 c.pr.c.şi nu a luat in considerare ca in dosarul executional nu există nici un act sau Proces- verbal al executorului din care sa calculut crenţa reală care trebuie urmarită
Întrebarea mea:
Este legală lămurirea dispozitivului unei senţinţă civilă definitiva ,irevocabilă şi executată silită in anul 2008 de un alt complect de judecată efectuată in anul 2012?
Este legal să mai ceară o dobănda legală majorat cu 50% in anul 2012 după ce a primit o dobănda in valoare de 8425EUR în anul 2008 şi nu a contesta această sumă ?
Este legal sa fie cerut decontarea platii onorariului avocatului,plata care n-a fost specificata in publicatiile de licitatie,neexistand un proces verbal din care sa rezulte aceasta suma?
-ce posibilitate legală mai există ?
Mulţumesc răspunsul dată ,dar ce este de facut în acest cazi ,că instanţa de apel
consideră că trebuie să plătesc acestă dobăndă majorată cu 50% .
Între mine şi un cămătar din Oradea în anul 2005 s-a încheiat un contract de imprumut cu garanţie imobiliară pentru suma de 38000EUR cu o penalizare de intărziere de 0,5%pe zi din valoarea contractului nerestituit pentru fiecare zi de întărziere.
Neputănd restitui intreaga sumă la data scădenţei şi pentru a nu fi executat silit am fost nevoit printr-un executor să fac in anul 2008 o Ofertă de plată, urmat de un Proces verbal de distribuire a sumei ,calculată in valoare de 49500EUR(38oooEUR capital iniţial, 8425EUR dobănda calculată , 3040EUR cheltuieli de executare)
În anul 2012 cămătarul solicită lămurirea dispozitivului sentinţei civile prin care s-a stabilit dobănda plătita o data in anul 2008 si cere o dobănda legală majorată cu 50%
Înstanţele de fond si apel au acceptat acestă dobăndă cerută.
Întrebarea mea:
Este legală lămurirea dispozitivului unei senţinţă civilă definitiva ,irevocabilă şi executată silită in anul 2008 de un alt complect de judecată efectuată in anul 2012?
Este legal să mai ceară o dobănda legală majorat cu 50% in anul 2012 după ce a primit o dobănda in valoare de 8425EUR în anul 2008 şi nu a contesta această sumă ?
Este legal sa fie cerut decontarea platii onorariului avocatului,plata care n-a fost specificata in publicatiile de licitatie,neexistand un proces verbal din care sa rezulte aceasta suma?
-ce posibilitate legală mai există ?