Buna ziua ,
de doua zile mă confrunt cu o situatie pe care eu o consider total anormala si as avea nevoie de cateva sfaturi competente
Prin rapotul de expertiza contabila efectuată in 2010 in cadrul unui dosar civil s-au stabilit sumele pe care părţile şi le datorează unu către celelalt la timpul respectiv şi se impunea compensarea judiciară acestor sume.
Prin hotarărea judecatorească irevocabilă prin respingerea recursului se stabileste suficent de clar, pentru a exclude orice interpretare greşită, ca”anuleaza toate actele de executare silită intocmite in dosarul execuţional, dar nu este reţinut ca trebuie efectuat compensarea celor două datorii reciproce stabilita prin expetiză contabila efectuată in anul 2010.!
În cadrul dosarul execuţional din 2012 s-a executat numai o suma reprezentănd contravaloarea expertizei contabilă şi onorariu de avocat , fără a fii executat suma datorată prin compensaţie din hotărăre.
În cadrul unui proces civil din anul 2012 am solicita ca suma datorată prin compensare să fie actualizată dar instanţa de judecată consideră ca nu am dreptul de a cere actualizarea unei sume stabilita prin compensare in anul 2010 aspect ce nu este menţionat în dispozitivul hotarării ci numai în considerentele hotărării mai ales că subsemnatul in contestaţia la timpul repectiv nu am solicitat
Întrebarea mea este ca instanţa poate refuza ca o sumă datorată prin compensare reciproce in anul 2010 dar executat abia in anul 2012 să nu fie actualizat şi ce cale judiciară mai am?
vă multumesc anticipat
Din cele relatate de dvs se intelege ca, in primul dosar ,cel din 2010, instanta de recurs a anulat sentinta de la fond, adica toate actele de executare silita care au format obiectul contestatiei. Deci ce sa se mai compenseze? Nu mai este nimic de compensat! Doar cel care a castigat la recurs are dreptul la cheltuieli de judecata, daca le-a cerut. Apoi, in dosarul din 2012, care are alt obiect, adica o noua cerere, dvs vreti sa se compenseze noua datorie, cu cea veche din dosarul din 2010? Trebuie sa aratati unui avocet toate actele avute, pentru ca din explicatiile date nu se intelege exac ce anume doriti....Oricum, va doresc success!
Vă multumesc răspunsul!
Dvs aţi înţeles esenţa dar instanţa nu , pentru că la o datorie constată in anul 2010 in cadrul unui dosar civil printr-o expertiza contabila prin compensarea judiciară s-a stabilită o sumă datorată , ce se regăseste numai in considerentele hotărării şi nu în dispozitivul hotararii.
În dosarul respectiv se „anulează toate actele de executare silită intocmite in cadrul dosarului execuţional,” În cadrul dosarului execuţional incepută în anul 2012 s-a executat numai suma reprezentănd contravaloarea expertizei contabilă şi onorariu de avocat , fără a fii executat suma datorată prin compensaţie admisă prin hotărărea amintită
Pe această sumă am cerut printr-un nou dosar civil in care am solicitat ca suma datorată(din anul 2006 respectiv 2009 în diferite dosare execuţional si cerută mereu reactatualizarea lor)să fie actualizate
.În cadrul noului dosar civil am cerut ca suma datorată in anul 2010, dar neexecutată să fie actualizată (2012) dar instanţa consideră că nu am dreptul, şi ca in cadrul primului dosar amintit mai sus nu s-a anulat toate actele de executare silită intocmite ci s-au anulat doar actele de executare nelegale şi nici executarea însăşi şi să mă multumesc cu suma stabilită prin compensarea judiciară efectuată în 2010 fara să fie actualizat!
Este legală susţinerea instanţei şi ce se mai poate face în această situaţie ?
Vă multumesc!