avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate SorinaA

Activitate SorinaA

multumesc mult!
m-am gandit la asta, dar e o situatie care poate fi gestionata numai pentru un numar mic de expati. Se preconizeaza ca o sa fie cel putin 50.
Ideea e ca lor trebuie sa le dam banii in avans in fiecare luna si evidenta o facem si pe fractii de luna pentru ca nu toti se angajeaza cu 01.
Cum o sa le mai tinem evidenta cand se angajeaza pe rand?
Aveti o alta solutie?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie;
- am angajat cu contract individual de munca inregistrat la ITM, un cetetean strain care nu are CNP inca. Pana la obtinerea CNP-ului trebuie sa ii retinem si declaram veniturile dpdv contributie individuala la PENSIE;
- il pot inregistra in declaratia de CAS cu un CNP invalid sau PASAPORT, urmand ca in momentul obtinerii CNP-ului sa revenim cu rectificative la declaratiile initiale? Cum se pot declara aceste contributii faca elementul principal de identificare - CNP?

Multumesc!
Buna ziua,

Am discutat cu sotul meu despre ce optiuni avem si am hotarat in felul urmator ( ramane sa vad daca e plauzibil ce spun);
- cumpar terenul pe numele meu, mama mea va da o declaratie prin care va spune ca mi-a dat banii necesari cumpararii acestui teren ( chiar trebuie sa imi dea niste banuti ! ), sotul meu da o declaratie ca e de acord ca bunul sa fie al meu propriu;
- in momentul in care copilul meu implineste 18 ani, vom face contract de vanzare cumparare cu clauze.

Ce spuneti, e in regula?

Multumesc,
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va rog sa ma ghidati catre unul dintre dumneavoastra in vederea unei consultatii juridice .

Pentru Diana Persa:
1. In legatura cu reprezentarea pe perioada minoratului: cat controleaza autoritatea tutelara miscarile privind acest teren: se implica doar in miscari majore cum ar fi vanzarea acestuia sau instrainarea lui sau tot ceea ce se FACE cu acest teren: constructie,intretinerea acestuia, aditionale, etc? In caz ca nu poti nici sa respiri pana nu isi dau ei ok-ul, e adevarat, nu se merita sa il iau pe numele lui.
2."Puteti cumpara terenul doar pe numele dvs., ca bun propriu, declarand in contract ca e cumparat cu banii dvs. proprii, si sotul sa dea declaratie ca e de acord ca bunul sa fie al dvs. propriu pentru ca pretul il achitati dvs. din banii proprii." Oare, acest lucru nu poate fi atacat in instanta? Chiar daca este luat din banii mei, fiind casatoriti de 10 ani, nu este totusi bun comun? Poate alcatui masa succesorala a sotului meu?

Multumesc mult pentru ajutor!
In cazul unei succesiuni, aceasta nu se face doar in ceea ce priveste bunurile al caror proprietar este sotul meu?
Cum se stabileste masa succesorala?

Multumesc,
Detaliile sunt urmatoarele: in urma unei casatorii anterioare a sotului meu a rezultat un copil. Stiu ca in cazul in care se intampla ceva cu sotul meu va trebui ca sa se faca succesiunea pe toate bunurile care i-au apartinut si la care sa participe toti eventualii mostenitori.
Noi vrem sa ii cumparam copilului nostru un teren pe care sa ii facem o casa si al carui proprietar sa fie el. Nu am vrea sa cumparam acest teren pe numele nostru, am vrea sa prevenim eventuale dispute.


Multumesc pentru raspuns,


Buna ziua,
As dori sa achizitionez un teren pe care sa construiesc o casa, care sa fie pe numele fiului meu in varsta de 2 ani in acest moment. Pot sa fac contract de vanzare cumparare direct pe numele lui? Exista o procedura speciala in acest caz, avand in vedere ca este minor?

Multumesc in avans,
Sorina
Nu stiu inca daca este preluata prin absorbtie sau doar activele. Nu avem acces la astfel de informatii noi, niste " umili" angajati... Mai ales eu care sunt in concediu....
In ambele cazuri, ce ma sfatuiti? Ce se va intampla de fapt? Concediere? Se respecta contractele incheiate de catre primul angajator?

Multumesc