avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce fac daca se desfiinteaza firma si sunt in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce fac daca se desfiinteaza firma si sunt in concediu de crstere copil pana la 2 ani

Buna ziua!

Societatea la care lucrez va fi preluata ( prin vanzare) in cateva luni de catre alta companie. Contractul meu de munca este suspentat si ar trebui sa ramana, legal, suspendat pana in 2009 cand se termina concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani.
Daca societatea la care lucrez va fi desfiintata in acest an, eu unde ma mai intorc? La compania care o preia? Si sunt obligati sa ma tina 6 luni ( dupa lege) ?

Mentionez ca in cazul desfacerii contractului de munca pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, societatea ( care acum va fi preluata) plateste niste salarii compensatorii.
In 2009 daca ma intorc ( unde o fi si intoarcerea asta...), se poate sa imi desfaca contractul de munca si sa primesc salariile compensatorii ?

Daca stie cineva ce ar trebui sa fac, multumesc anticipat pentru raspuns.
Sorina Alexandru
Cel mai recent răspuns: Tuareg , utilizator 21:33, 19 Ianuarie 2007
Din ce am vazut, societatea nu se desfiinteaza, ci doar e cumparata de alt/alti patroni. Cumparatorul are obligatia sa respecte contractele de munca incheiate anterior.
Nu-ti pot desface contractul de munca cat timp esti in concediu de crestere a copilului.
trebuie stabilit daca societatea este preluata prin absortie, sau daca se cumpara efectiv numai activele?

Nu stiu inca daca este preluata prin absorbtie sau doar activele. Nu avem acces la astfel de informatii noi, niste " umili" angajati... Mai ales eu care sunt in concediu....
In ambele cazuri, ce ma sfatuiti? Ce se va intampla de fapt? Concediere? Se respecta contractele incheiate de catre primul angajator?

Multumesc
Teoretic da, sunt obligati sa respecte contractele de munca anterior incheiate. Oricum pe perioada cresterii copilului nu pot sa-ti desfaca C.I.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata insarcinata - societate absorbita prin fuziune mariapop01 mariapop01 Buna ziua, Lucrez la o societate comerciala care a fost preluata de catre o alta societate prin fuziune prin absorbtie. La sfarsitul anului curent, sicietatea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Daniel_Caciula Daniel_Caciula Buna ziua, in aproximativ 2 luni trebuie sa ma intorc la serviciu, terminandu-se cei 2 ani de concediu crestere copil. La aproximativ 1 luna dupa ce am intrat ... (vezi toată discuția)
Acþiune în litigiu de muncã machis machis În perioada 1995 - iunie 2011 am fost salariata societăţii de asigurare X. La data de 01.06.2011 mi s-a desfăcut contractul de muncă datorită faptului ... (vezi toată discuția)