avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Introducere in declaratia de CAS a unui cetatean ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Introducere in declaratia de CAS a unui cetatean strain care are contract de munca dar nu are CNP

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie;
- am angajat cu contract individual de munca inregistrat la ITM, un cetetean strain care nu are CNP inca. Pana la obtinerea CNP-ului trebuie sa ii retinem si declaram veniturile dpdv contributie individuala la PENSIE;
- il pot inregistra in declaratia de CAS cu un CNP invalid sau PASAPORT, urmand ca in momentul obtinerii CNP-ului sa revenim cu rectificative la declaratiile initiale? Cum se pot declara aceste contributii faca elementul principal de identificare - CNP?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 12:41, 30 Martie 2010
Nu il adaugati in declaratii inca. Dupa obtinerea NIF-ului faceti declaratii rectificative care sa contina si salariatul respectiv. La pensii mai trebuie sa faceti si o nota explicativa in care enumerati motivele pentru care rectificati declaratia initiala.
m-am gandit la asta, dar e o situatie care poate fi gestionata numai pentru un numar mic de expati. Se preconizeaza ca o sa fie cel putin 50.
Ideea e ca lor trebuie sa le dam banii in avans in fiecare luna si evidenta o facem si pe fractii de luna pentru ca nu toti se angajeaza cu 01.
Cum o sa le mai tinem evidenta cand se angajeaza pe rand?
Aveti o alta solutie?
In statul de plata adaugati un CNPsau NIF fictiv, astfel incat sa puteti intocmi si achita salariile oamenilor. In declaratiile lunare ( CAS, CASS, SOMAJ) nu ii declarati inca.
In momentul in care aveti NIF-urile, veti rectifica statul de plata+nota explicativa, dupa care veti rectifica si declaratiile initiale.
In situatia prezentata de dvs. user boerica v-a dat solutia corecta.

Efectuati calcule si virati contributiile dar pentru persoanele respective declararea contributiilor de face prin rectificative in momentul in care aveti identificatorul.
multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Angajat strain pe teritoriul romaniei BiancaOrban BiancaOrban Buna, Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile pt. a putea angaja cu CIM, un cetatean olandez in Romania (la o firma de IT)? Care e pprocedura mai exact? (vezi toată discuția)
modalitate plata concediu medical calculat gresit yda yda Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care concediul medical al unei persoane a fost calculat gresit (s-au dat bani mai putini) ,numarul de zile de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu nume gresit CARMEN-ADELA CARMEN-ADELA Angajatorul mi-a inregistrat numele gresit la angajare.Acum a facut corectia in Revisal.Intrebarea mea este daca trebuie sa trimita declaratii rectificative ... (vezi toată discuția)