Deja am hotarare judecatoreasca pentru recuperarea acestor sume de bani , numai ca atunci cand am spus ca nu stiu daca o sa-mi recuperez banii m-am gandit ca este multa birocratie iar legile sunt foarte prost facute, parca tin numai cu cei rau intentionati . Executorul a gasit ca individul este angajat la o firma , i-a trimis ptr.poprire salariu iar angajatorul a refuzat ,acum trebuie sa faca pentru validare poprire.Eu nu inteleg cum se poate sa nu se respecte hot.unei instante , de catre un angajator,au acest drept ?Alt timp pierdut si alti nervi pana se valideaza poprirea ,pana ajunge la angajator poate pana atunci individul isi schimba locul de munca si tine-o tot asa.V-am solicitat pentru a ma sfatui cum gasesc o alta metoda macar pentru al pedepsi moral daca financiar este atat de complicat pentru ca a abuzat de bunatatea noastra si neinformarea in ce priveste cum trebuie intocmit un contract de van.-cump. Astept un raspuns.Multumesc.
Buna seara.Pe scurt o sa va relatez problema mea.Am vandut un imobil in rate unei persoane.Aceasta nu mi-a platit decat o rata dupa care am ajuns in instanta .Fiindca contractul de van.-cump. a fost prost facut la un notar fara experienta sau chef de munca ,abia dupa trei ani de asteptare am castigat definitiv .L-am evacuat silit iar acum ar trebui sa recuperez banii de la chetuielile de judecata,executor si altele pe care nu stiu daca ii voi mai vedea vreodata.Pentru aceasta bataie de joc ma intereseaza daca pot sa-i faca plangere penala respectivului pentru ocupare abuziva a unui imobil?Daca este legal aceasta cale?
Buna ziua.V-as ruga daca pute-ti sa-mi spune-ti pentru a sterge o notare la cadastru (interdictie pentru a nu putea vinde imobilul in timpul procesului) ce trebuie sa fac si ce documente imi trebuiesc ca noi sa redevenim proprietari la cadastru ,in urma unei hot.jud.definitive?
Acum am inteles ,deci pana la urma voi recupera suma ?Angajatorul nu poate sa refuze la nesfirsit?
Mai am nevoie de lamuriri, va rog.Ce presupune validarea poprii?Trebuie deschisa o noua actiune in judecata sau se ocupa executorul in acelasi onorariu pe care l-am platit pentru evacuare(executare) silita ?Si daca a-ti putea sa-mi spune-ti estimativ cam cat o sa dureze?
Noi locuim in alt oras si tinem legatura mai mult prin telefon .Executorul ne-a spus ca atunci cand ajungem la dansa trebuie sa semnam o hartie ca suntem de acord sa i se faca poprire pe salariu respectivului, nu am inteles mare lucru ,de aceea am solicitat lamuriri de la dvs.In ceea ce priveste refuzul angajatorului chiar nu am intrebat.
Buna ziua.Am avut un apartament,l-am vandut nu ni s-a achitat ratele lunare ne-am judecat am avut castig de cauza iar acum cand executorul l-a gasit pe cel care trebuie sa ne plateasca cheltuieli de judecata si executare ,societatea unde este angajat respectivul refuza sa-i opreasca din salariu.A-si vrea sa stiu daca este legal ca angajatorul sa refuze(daca are acest drept) si daca sunt cai de atac.Executorul ne-a dat o varianta,dar eu am incredere in experienta dvs.si de aceeea vreau cat mai multe informatii.