avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru ocuparea abuziva a unui imobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru ocuparea abuziva a unui imobil

Buna seara.Pe scurt o sa va relatez problema mea.Am vandut un imobil in rate unei persoane.Aceasta nu mi-a platit decat o rata dupa care am ajuns in instanta .Fiindca contractul de van.-cump. a fost prost facut la un notar fara experienta sau chef de munca ,abia dupa trei ani de asteptare am castigat definitiv .L-am evacuat silit iar acum ar trebui sa recuperez banii de la chetuielile de judecata,executor si altele pe care nu stiu daca ii voi mai vedea vreodata.Pentru aceasta bataie de joc ma intereseaza daca pot sa-i faca plangere penala respectivului pentru ocupare abuziva a unui imobil?Daca este legal aceasta cale?
Cel mai recent răspuns: maryboz , utilizator 08:29, 13 Mai 2013
nu e cazul de ocupare abuziva pt ca a ocupat imobilul in temeiul contractului de vanzare-cumparare. Pentru cheltuielile de judecata tr sa solicitati in cadrul aceluiasi litigiu si obligarea la plata acestora. Daca nu mergeti pe o actiune in pretentii in care solicitati instantei sa il oblige sa va plateasca cheltuielile de judecata respectiv cele efectuate cu evacuarea.
Deja am hotarare judecatoreasca pentru recuperarea acestor sume de bani , numai ca atunci cand am spus ca nu stiu daca o sa-mi recuperez banii m-am gandit ca este multa birocratie iar legile sunt foarte prost facute, parca tin numai cu cei rau intentionati . Executorul a gasit ca individul este angajat la o firma , i-a trimis ptr.poprire salariu iar angajatorul a refuzat ,acum trebuie sa faca pentru validare poprire.Eu nu inteleg cum se poate sa nu se respecte hot.unei instante , de catre un angajator,au acest drept ?Alt timp pierdut si alti nervi pana se valideaza poprirea ,pana ajunge la angajator poate pana atunci individul isi schimba locul de munca si tine-o tot asa.V-am solicitat pentru a ma sfatui cum gasesc o alta metoda macar pentru al pedepsi moral daca financiar este atat de complicat pentru ca a abuzat de bunatatea noastra si neinformarea in ce priveste cum trebuie intocmit un contract de van.-cump. Astept un raspuns.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare mihasava35 mihasava35 Buna seara... Dupa ce am divortat,mi-am angajat din nou avocatul,sa se ocupe de evacuarea fostului sot,din proprietatea mea,mostenire de la mama mea.Am platit ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, furt ? iliescuelena iliescuelena Buna ziua, am fost executat de imobilul pe care l-am detinut. executorul a emis o somatie in care am fost instiintat ca imobilul a fost adjudecat si ca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita andre-alina andre-alina Buna seara.Ma confrunt si eu cu o problema din care cred ca nu mai pot sa ies.Matusa mea a facut buletin in imobilul in care este proprietara unui individ si ... (vezi toată discuția)