avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara.Ma confrunt si eu cu o problema din care cred ca nu mai pot sa ies.Matusa mea a facut buletin in imobilul in care este proprietara unui individ si de 5 ani acest individ ocupa abuziv imobilul fara sa ii mai permita accesul.Mentionez ca imobilul este pe cumparat in baza legii 112/1995.Nu am putut sa il evacuam prin ordonanta presedintiala pt ca nu am putut face dovada efectiva ca el locuieste acolo si s-a respins cererea.Dupa ce am consultat un avocat am ajuns la concluzia sa facem un act ca am imprumutat-o pe matusa mea cu 5000 de euro, in baza acelui act urmand sa ii facem dupa evacuare prin scoaterea la licitatie a imobilului si astfel toti vor fi evacuati cand se va schimba proprietarul.Am obtinut incuviintarea de la instanta cu scoaterea la licitatie a bunului si dupa executorul ne-a spus ca nu poate face executarea silita ca este pe legea 112, am cautat eu si am gasit ca se pot face executari in baza deciziei nr 79/2007 si acum vine marea problema.Noi i-am explicat executorului ca facem o evacuare si o executare silita de forma pt ca matusa mea tot acolo acolo va sta dar sa il putem da pe ala afara, si acum executorul dupa ce a facut somatia ne-a spus ca trebuie sa depunem banii la care a fost evaluat imobilul intr-un cont de la banca s-au cec pt ca altfel nu se poate face vanzarea la licitatie a imobilului.Problema este ca eu nu am suma de 50 000 de euro la care a fost evaluat imobilul si mi-a zis executorul ca altfel nu se poate.Acum vine intrebarea:Se poate face un act notarial prin care matusa mea sa declare ca a primit aceasta suma pt casa?Sau se poate face un act la executor in care sa e specifice ca s-au acordat banii in fata executorului? Va multumesc! Am nevoie urgent de un sfat ca sa pot sa termin aceasta procedura exisat si o alta cale ?
Cel mai recent răspuns: Dinga Claudiu , Avocat 16:00, 12 August 2010
Orice sumă se consemnează în contul bancar al executorului sau pe bază de chitanţă emisă de acesta. Declaraţiile notariale de genul celor care amintiţi nu pot fi primite de executor deoarece, aşa cum spuneam, nu există dovada scriptică a faptului că sumele aferente preţului licitaţiei sunt consemnate la dispoziţia organului de executare. Aţi ales o cale mult prea dificilă, însă. Evacuarea se putea face doar în temeiul unui act juridic de locaţiune însă aveaţi posibilitatea unei acţiuni reale imobiliare, cu preconstituirea de probe cu privire la ocuparea nelegitimă a imobilului de către ipochimen:) ( martori, înscrisuri, fotografii, etc.). Dar asta e o altă poveste! Just my 2 cents!:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre executarea silita andre-alina andre-alina in cazul executarii silite a unui imobil daca proprietarul este evacuat si a mai facut si altora ci la acea adresa executorul ii poate da afara si pe acestia ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil de catre creditor. debitorul vrea sa plateasca datoria in rate ca sa nu fie evacuat din imobil. jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: matusa mea avea de recuperat o suma de bani pe care i-a imprumutat debitorului X. Debitorul X nu si-a platit ... (vezi toată discuția)