avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violare domiciliu, furt ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violare domiciliu, furt ?

Buna ziua, am fost executat de imobilul pe care l-am detinut. executorul a emis o somatie in care am fost instiintat ca imobilul a fost adjudecat si ca in termen de 5 zile tr sa plec din imobil; adjudecatarul nu a mai avut rabdare ca executorul sa il puna in posesie si inainte de termenul fixat prin somatie , a patruns abuziv impreuna cu mai multi indivizi si cu avocata lui in imobil , sarind gardul , deschizand portile mari ; eu am sunat la 112 , la politie am depus plangere , ptr ca nemaiavand unde sa stam am avut in imobil si o suma de bani destul de mare , era singurul loc unde o aveam la momentul respectiv in siguranta , si care a disparut; ei vazand ca a fost sunata politia , au disparut imediat ;intrebarea mea este urmatoarea : aveau voie sa intre fara executor si inainte de termenul stabilit de acesta? de ce au fugit daca erau in regula ? avocata a facut-o premeditat pentru a mai lua un caz si a -i lua acestui individ care acum este proprietarul imobilului bani? nu stia la ce se risca? era la momentul respectiv proprietar dar nu era pus in posesie. ce tr sa fac in continuare?plangerea penala s-a facut la politie , am facut-o pentru tulburare de posesie , violare de domiciliu, furt ,etc.
Astept sugestiile Dvs.
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 17:39, 13 Septembrie 2012
Legal ,in conditiile in care ati fost somat sa eliberati imobilul adjudecat,adjudecatarul nu era obligatoriu necesar sa fie pus in posesie numai de catre executorul judecatoresc
In situatia in care executorul judecatoresc a emis somatie prin care a fixat termen de 5 zile pentru evacuarea spatiului adjudecat,rezulta ca adjudecatarul detinea obligatia sa respecte termenul fixat,la decaderea acestuia urmand sa desfasoare demersuri pentru a intra in proprietate
Nu ati precizat concret daca a fost prima somatie de evacuare si la ce interval a inteles adjudecatarul sa desfasoare tentativa de intrare in proprietate

ynocentta a scris:

Legal ,in conditiile in care ati fost somat sa eliberati imobilul adjudecat,adjudecatarul nu era obligatoriu necesar sa fie pus in posesie numai de catre executorul judecatoresc
In situatia in care executorul judecatoresc a emis somatie prin care a fixat termen de 5 zile pentru evacuarea spatiului adjudecat,rezulta ca adjudecatarul detinea obligatia sa respecte termenul fixat,la decaderea acestuia urmand sa desfasoare demersuri pentru a intra in proprietate
Nu ati precizat concret daca a fost prima somatie de evacuare si la ce interval a inteles adjudecatarul sa desfasoare tentativa de intrare in proprietate

"Legal" vorbind mai bine nu raspundeati!!!

Doamna Iliescu ati procedat corect. Nu aveau voie sa intre in locuinta fara sa fie insotiti de executorul judecatoresc (iar acesta daca venea trebuia sa aiba incuviintarea instantei pentru evacuare). Ei cred ca stiau ce risca dar au mers la intimidare.
In functie de imprejurarile in care s-a produs fapta se va face si incadrarea juridica (se vor stabili in urma cercetarilor). Dvs. ati depus plangerea, urmeaza sa se faca si cercetarile (ar fi foarte curios daca nu s-ar incepe urmarirea penala).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executare silita corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Doresc sa imi clarific cateva aspecte privind procedura de vanzare a unui imobil executat silit. Am gasit un anunt despre vanzarea unui imobil ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)