avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare

Buna seara...
Dupa ce am divortat,mi-am angajat din nou avocatul,sa se ocupe de evacuarea fostului sot,din proprietatea mea,mostenire de la mama mea.Am platit o taxa de 550 lei,din care,mi sa spus ca 350 lei ajung la executor judecatoresc.
Au trecut 3 luni,in care,am tot asteptat poprirea pe salariu a sotului meu pt pensia celui mic,dar si evacuarea.
Astazi,mi-am contactat avocatul,care,imi spune ca,trebuie sa deschid proces de evacuare...Nu inteleg de ce am fost informata gresit de el. Nu inteleg pt ce am platit acei 550 lei,ptr care,nu mi-a dat nici o chitanta,asa cum a procedat cand am facut contract ca l-am angajat pt divort.
Cum imi pot recupera banii?
Pt deschidere proces de evacuare,am neaparat nevoie de un avocat?
In hotararea de divort scrie explicit ce fel de caracter are fostul meu sot,si ca este un pericol pt mine si copil...
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:09, 6 Octombrie 2016
Daca prin hotararea de divort nu s-a dispus evacuarea, atunci nu avea ce executa executorul. Decat eventual poprirea pe salariu pt pensia celui mic. Si aceasta poprire ar fi tb deja instituita de mult.

Ar fi tb sa semnati un contract cu avocatul prin care sa il imputerniciti pt a va depune la executor cererea de infiintare a popririi. Cereti detalii avocatului despre demersurile intreprinse, numele executorului si numarul de dosar. In caz contrar solicitati restituirea banilor.

Cat despre evacuarea fostului sot, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens. Daca acesta a investit sume de bani in imobil, va invoca cel mai probabil un drept de retentie asupra imobilului pana la momentul despagubirii.
Probabil ca trebuie deschis un nou proces de evacuare.

Instantele nu prea dau de fel evacuarea in divort.

Poate ca i-ati platit redactarea la procesul de evacuare sau o cerere in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)