As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca proprietarul? Cum sa ma asigur ca e totul ok, ca ipoteca este ridicata? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Dar se poate trece direct in contractul de vanzare-cumparare al noului apartament cu cat contribuie fiecare din noi, ca sa ramana negru pe alb si situatia sa fie clara in cazul unui eventual divort? Nu s-ar putea trece o clauza de genul "banii au provenit din urmatoarele surse..."?
Am si eu 2 intrebari pentru dumneavoastra. Eu am o garsoniera cumparata inaintea casatoriei, sotul a avut un apartament in alta localitate, cumparat inaintea casatoriei cu credit bancar, pe care l-a vandut si a ramas cu o anumita suma, nu prea mare. Acum vrem sa vindem si garsoniera si sa cumparam un apartament mai mare in localitatea unde ne-am stabilit acum.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se poate trece in contractul de vanzare cumparare al noului apartament suma exacta cu care am contribuit fiecare din noi la achizitia acestui apartament?
2. In cazul unui eventual divort urmat de partaj vreodata, s-ar tine cont de suma cu care am contribuit fiecare, sau ar trebui sa impartim 50%? Multumesc.
Vreau sa vand o garsoniera prin programul Prima Casa si cumparatorii foarte tineri ai garsonierei mele nu au avansul de 5% pe care trebuie sa il dea. Imi pot da un avans mai mic, simbolic? Sau exista o clauza pe care sa o putem introduce in contract cum ca imi vor da banii pana la incheierea contractului? Cum sa procedez? Multumesc.