avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contributie la cumpararea apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contributie la cumpararea apartamentului

Buna ziua,

Am si eu 2 intrebari pentru dumneavoastra. Eu am o garsoniera cumparata inaintea casatoriei, sotul a avut un apartament in alta localitate, cumparat inaintea casatoriei cu credit bancar, pe care l-a vandut si a ramas cu o anumita suma, nu prea mare. Acum vrem sa vindem si garsoniera si sa cumparam un apartament mai mare in localitatea unde ne-am stabilit acum.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se poate trece in contractul de vanzare cumparare al noului apartament suma exacta cu care am contribuit fiecare din noi la achizitia acestui apartament?
2. In cazul unui eventual divort urmat de partaj vreodata, s-ar tine cont de suma cu care am contribuit fiecare, sau ar trebui sa impartim 50%? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
Evelyne31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Evelyne31 , utilizator 09:31, 3 Mai 2013
Daca doriti sa aveti o cota mai mare din apartament , conform contributiei dvs trebuie sa va schimbati regimul matrimonial, si sa adoptati pe cel al separatiei de bunuri unde puteti cumpara pe cote parti. Acum banuiesc ca aveti regimul comunitatii legale si bunurile sunt in devalmasie, prezumandu se o contributie de 1/2 pt fiecare. La uneventual divort ca sa nu aveti cote parti egale trebuie sa faceti dovada cu cat ati contribuit fiecare.
Multumesc pentru raspuns. Dar se poate trece direct in contractul de vanzare-cumparare al noului apartament cu cat contribuie fiecare din noi, ca sa ramana negru pe alb si situatia sa fie clara in cazul unui eventual divort? Nu s-ar putea trece o clauza de genul "banii au provenit din urmatoarele surse..."?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la divort Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, va adresez niste intrebari din partea unei prietene: \"1. Sunt casatorita de 2 ani, alegand regimul matrimonial legal. In caz de divort, sotul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum ... lenovo73 lenovo73 Buna ziua, Sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum 20 de ani. Sotul meu a cumparat in trecut o garsoniera devenind proprietar pe acea garsoniera ... (vezi toată discuția)