Dispoziția de curatelă se mai poate emite de către primărie ? Dacă da, în ce condiții.
Adresându-mă primăriei pentru o dispoziție de curatela, mi s-a spus să solicit de la notar notificare către primărie. Notarul, însă , mi-a spus că nu se poate. Cine are dreptate ?
Mulțumesc.
Soția a fost victima unui accident de circulație în decembrie 2011. Dosarul se găsea la poliție. Așteptam expertiza tehnică și contraexpertiza I.M.L. Soția , fiind neliniștită de întârzierea actelor, a făcut o vizită la poliție. Acolo, stupoare. i s-a spus că dosarul este la parchet și că ea a luat la cunoștință de expertiză. Acest lucru este fals. Nici noi și nici avocatul nu am fost anunțați despre acest lucru. Ni s-a spus că persoana care a lovit-o cu mașina a fost audiată. La poliție , persoana care se ocupa de dosar a făcut aluzii că ar trebui "să ne înțelegem cu domnul cu sere" și a insistat că soția mea a luat la cunoștință de expertiză. Menționez că soția a fost la poliție fără mine și pentru că încă este afectată de accident , a început să plângă și a plecat acasă. Am anunțat avocatul care s-a dus la parchet însă nu a găsit dosarul, care , sigur a plecat spre parchet. Unde trebuie să mă adresez ? vă mulțumesc .
Mi-a dat cota pe care o avea la acel moment, iar eu caut sa inteleg daca cealalta parte a proprietatii poate fi luata prin alt contract sau se face un act aditional le cel existent si daca fac alt contract , obligatiile mele raman la fel sau se dubleaza.pentru acest lucru unde ma adresez, la Instanta tutelara, prin autoritatea tutelara a primariei localitatii sau direct instantei printr-un curator?
Cand am facut contractul de intretinere ea detinea 1/3 din locuinta, o alta treime am cumparat-o de la una din surori iar cea de-a treia parte urma sa o cumpar de la cealalta sora, care era la acel moment bolnava in spital. Dupa aceea lucrurile s-au precipitat, a murit una din surori, am facut succesiunea, am avut un litigiu cu un vecin, si am ajuns sa fiu coproprietar cu cea cu care am contractul de intretinere. Eu m-am ocupat de toate actele, de cadastru, succesiune, impozite etc. cu Hot. judecatoreasca pentru curatela. Acum , pentru ca femeia este in varsta si e si bolnava risc sa impart cu statul casa atunci cand va deceda. Nu stiu ce sa mai fac.
Bună ziua.
Am un contract de întreținere încheiat cu o persoană ca are 83 de ani și suferă de de demență senilă, prin curator (sora ei). În urma morții surorilor au intrat în patrimoniul ei și alte bunuri imobile. Care este procedura pentru a înscrie în contractul de întreținere și celelalte bunuri. Menționez că dânsa nu mai are rude în viață. Pot să mă adresez primăriei pentru asta sau instanței tutelare.