Bună ziua.
Am un contract de întreținere încheiat cu o persoană ca are 83 de ani și suferă de de demență senilă, prin curator (sora ei). În urma morții surorilor au intrat în patrimoniul ei și alte bunuri imobile. Care este procedura pentru a înscrie în contractul de întreținere și celelalte bunuri. Menționez că dânsa nu mai are rude în viață. Pot să mă adresez primăriei pentru asta sau instanței tutelare.
Inteleg ca doamna v-a transferat bunul in schimbul intretinerii pe care i-o prestati. Cu ce titlu sa va dea si restul bunurilor?!? intretinerea deja o prestati!
Daca vreti sa le cumparati, adresati-va instantei de tututela pentru numirea unui curator. Pretul trebuie sa fie pretul pietei si trebuie efectiv platit.
Cand am facut contractul de intretinere ea detinea 1/3 din locuinta, o alta treime am cumparat-o de la una din surori iar cea de-a treia parte urma sa o cumpar de la cealalta sora, care era la acel moment bolnava in spital. Dupa aceea lucrurile s-au precipitat, a murit una din surori, am facut succesiunea, am avut un litigiu cu un vecin, si am ajuns sa fiu coproprietar cu cea cu care am contractul de intretinere. Eu m-am ocupat de toate actele, de cadastru, succesiune, impozite etc. cu Hot. judecatoreasca pentru curatela. Acum , pentru ca femeia este in varsta si e si bolnava risc sa impart cu statul casa atunci cand va deceda. Nu stiu ce sa mai fac.
Mi-a dat cota pe care o avea la acel moment, iar eu caut sa inteleg daca cealalta parte a proprietatii poate fi luata prin alt contract sau se face un act aditional le cel existent si daca fac alt contract , obligatiile mele raman la fel sau se dubleaza.pentru acest lucru unde ma adresez, la Instanta tutelara, prin autoritatea tutelara a primariei localitatii sau direct instantei printr-un curator?