Ajutorul de deces acordat conform contract colectiv de munca este considerat drept de personal? In sensul ca poate fi platit integral in numerar chiar daca depaseste 10000 lei ? Nu se incalca disciplina financiara legea 70/2015?
in urma acestei ordonante a guvernului cu privire la recuperarea taxei auto ptr poluare achitata in anii precedenti , sa inteleg ca de acum in colo nu se va mai achita pentru masinile seconde hand cumparate?? adica daca eu imi cumpar una luna asta nu mai platesc aceasta taxa?? sau o platesc si ma judec in instanta si mi-o recuperez in urmatorii 5 ani?? multumesc !
daca cer prin instanta casa , creditele si bunurile si nu citez banca iar sotul ramane debitor asta ii pastreaza si calitatea de proprietar al acestei case impreuna cu mine cum este la acest moment? sau eu devin proprietara singura( ma rog atunci cand voi achita toata casa) pentru ca sa nu ma trezesc atunci cand termin de achitat aceste credite ca si el are dreptul la casa
va rog sa ma imi spuneti ce contributii atat individuale cat si angajatorului trebuie calculate pentru sume acordate arbitrilor sportiv tinand cont ca acestia se incadreaza la venituri din activitati independente-profesii libere.Mentionez ca este vorba de un club sportiv , de sectia de fotbal , cu sportivi amatori , in liga a IV iar arbitrii sunt trimisi cu o delegatie de catre federatia judeteana de fotbal pe care scrie sa achitam o indemnizatie neta si clubul sa retina si sa vireze toate contributiile conf legii.De asemenea va rog sa imi spuneti in ce sectiune a declaratiei 112 trebuie sa declar contributiile respective sau doar in declaratia 100?? Multumesc frumos!
pai nu cred ca ar ajunge salariul lui din moment ce a avut nevoie de mine ca si coplatitor....si nici eu nu pot singura cu salariul meu dar eu as vrea sa preiau in ideea ca eu mai detin un apartament al meu personal din prima casatorie pe care as putea sa-l vand si sa achit creditul de consum si atunci cred ca pentru cel pentru casa m-as incadra cu salariul meu... dar daca nu putem nici unul, banca nu poate sa preia casa iar bunurile sa-i revina lui si implicit creditul de consum?
sotul a devenit un alcoolic , are momente cand nu mai gandeste, nu e de acord cu nimic si ma ameninta ca da foc la tot daca plec cu copilul iar in alte zile sa plec dracului ca e casa lui si el plateste, nu am cu cine sa ma inteleg...am spus bancii si a zis ca doar prin tribunal se mai poate solutiona....dar nu stiu cum
divortam si avem o casa achizionata prin programul prima casa precum si un credit de consum pentru renovarea acestei case si achitionarea de bunuri necesare ,mobila, electrocasnice, etc. Eu nu doresc casa vreau doar sa ies din contractele de credit deoarece la ambele credite sun coplatitor......ce pot face si ce costuri implica...va rog ajutati-ma cu un sfat... mii de multumiri !