avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate andr33amihaela

Activitate andr33amihaela

Multumesc pentru raspuns.

CHKa a scris:

Stimata @andr33amihaela , mie imi pare tare ciudata intrebarea dvs. , cum adica sa va aparati daca va considera manata de interese ? sau ca “ i-ati “ mancat “ banii ? asta e parerea lor si gata . Eu atata stiu , daca sunt deranjata de turnura pe care o ia o discutie telefonica , inchid . Daca se repeta , blochez numarul . Pentru ce permiteti sa fiti jignita ? mai ales ca spuneti ca vi se degradeaza starea de sanatate amandurora ... Nu-mi imaginez ce ati putea obtine reclamandu-i , ca - locuind in alta tara - nu prea cred ca v-au provocat o stare de teama ... Si nici nu ati luat nici o masura sa intrerupeti legatura cu ei , deci ... nu v-au speriat ...

Stimat/a CHKa,
i-am blocat dar au continuat cu mailuri. Citez: “ te vom cauta și in România și in B unde locuiești , ca sa îți arătam ce șmecheri suntem noi … “
Asta nu mi-ar putea provoca o stare de teama ?
Dacă nu aveți de dat sfaturi juridice , poate treceti la alta speța .
Numai bine !
Buna ziua,
Persoana amenintata sunt eu. Nu stiu daca plangerea o pot face in tara in care locuiesc sau trebuie sa ma adresez autoritatilor romane? Pastrez tot ce am ( convorbiri, emailuri , mesaje pe messenger) in eventualitatea unui proces ,desi nu stiu daca mi-as permite financiar . Ideea este ca starea de sanatate a partenerului si implicit a mea s-a degradat vizibil in ultima vreme , din cauza lor.

Multa sanatate!

Noi locuim in strainatate , nu avem tangenta directa cu aceste persoane, decat telefonic . Suna mama partenerului meu ca sa stie starea lui, apoi imparte informatia mai departe, uneori mai pune de la ea cate o barfa.
Nici nu am lua in considerare sa ne mutam , chiar daca am locui in tara. Atat dorim, sa ii ''linistim'' cumva , daca o vorba buna nu au pt noi, macar sa aiba limita bunului simt.

Ionut.ion a scris:

Daca bunul ii apartine atunci ceilalti nu au ce face.

Legat de amenintari... nu ar strica o plangere la Politie.
Domnul ce spune legat de toate astea?

Este trist și dezgustat de atitudinea lor.
Plângerea la Poliție le-ar impune o oarecare distanța fata de mine ? Am înregistrări telefonice in care ei spun ca vor apela și la interlopi , doar sa îmi arate cât sunt ei de șmecheri. In cazul unui proces in instanța , aceste convorbiri pot fi considerate ca proba( dovezi )?
Mai exista și câteva e-mailuri care conțin jigniri și amenințări .
Buna ziua,
Sunt intr-o relație de concubinaj de 5 ani . Acum 2 ani partenerul meu s-a îmbolnăvit , acum este in scaun cu rotile dependent de mine. Nimeni din familia lui ( mama, fratele , tatăl ) nu s-au oferit sa ma ajute in îngrijirea lui , motivând ca părinții sunt in vârsta , fratele ca are viața și familia lui.
Acum câteva luni , aceștia au început cu amenințări și injurii la adresa mea , s-a ajuns pana acolo ca ma vor băga in pușcărie din cauza faptului ca partenerul meu a pus la vânzare un bun al lui personal cu o valoare destul de mare .
Ce pot eu face in situația asta , cum ma pot apara de acuzele lor ( ca sunt o pers cu interese , ca i-am mâncat toți banii , etc )? Cuvintele și jignirile la adresa mea nu le pot reproduce . Noi doi vrem o viața liniștita , sa ne ducem necazul fără stresul provocat de aceste persoane .
Mulțumesc .
Nu mai are alte bunuri. Ei stiu f bine situatia , eu il imbrac, il spal, il hranesc etc. Atat timp cat el este perfect constient si are capacitate integrala de decizie , ce ar mai putea ataca parintii sau fratele lui ?
Buna ziua ,
Partenerul meu ( necăsătoriți fiind ) dorește sa îmi doneze o suma de bani ( aprox 80000€), deoarece ,in urma unei boli incurabile , este o persoana cu dizabilități . Sunt singura care are grija de el , părinții și fratele lui nu sunt implicați in viata lui. Care este calea legală pentru a face transferul bancar al acestei sume ? Banii provin din vânzarea unui autoturism .
Mulțumesc
Buna ziua!
Se da urm situatie: plecata fiind in strainatate am achizionat o casa veche cu teren pe care am decis sa o pun pe numele unui prieten care s-a ocupat de tranzactie si de contractul de vanzare cumparare. Acum as dori sa intru in posesia acestei case dar fara a mai face dovada unui transfer bancar intre mine si el ,adica fara a face un contract de vanzare cumparare(el a cumparat casa cu banii mei care erau in contul lui ).
Va multumesc anticipat !
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti referitor la urm sit: viitorul meu sot este pe lista rau-platnicilor in sistemul bancar . Daca facem cununia civila , ma va afecta acest lucru cand voi dori sa aplic pt accesarea unui credit ipotecar ? Imobilul va fi pe numele meu,creditul la fel.( Nu doresc sa preiau numele lui de familie).
Va mulțumesc!