avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Partenerul meu ( necăsătoriți fiind ) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Partenerul meu ( necăsătoriți fiind ) dorește ...

Buna ziua ,
Partenerul meu ( necăsătoriți fiind ) dorește sa îmi doneze o suma de bani ( aprox 80000€), deoarece ,in urma unei boli incurabile , este o persoana cu dizabilități . Sunt singura care are grija de el , părinții și fratele lui nu sunt implicați in viata lui. Care este calea legală pentru a face transferul bancar al acestei sume ? Banii provin din vânzarea unui autoturism .
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: andr33amihaela , utilizator 19:38, 31 Octombrie 2022
mai are si alte bunuri sau asta e tot ce are ? Intreb pt ca parintii ar putea ataca donatia, fiins mostenitori rezervatari.
Pt donatia acestei sume, se face act autentic la notar, un contract de donatie.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu mai are alte bunuri. Ei stiu f bine situatia , eu il imbrac, il spal, il hranesc etc. Atat timp cat el este perfect constient si are capacitate integrala de decizie , ce ar mai putea ataca parintii sau fratele lui ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare - cumparare belgico belgico Buna ziua, am si eu o intrebare/caz :) Sunt unicul copil al parintilor mei, care sunt divortati de 6 ani, fara sa faca partaj; sunt student, necasatorit. ... (vezi toată discuția)
Important ! buna seara! am nevoie de un raspuns informativ si corect . multumesc! ... Criss2019 Criss2019 Buna seara! Am nevoie de un raspuns informativ si corect . Multumesc! Care este procedura legala pe care trebuie sa o urmeeze o persoana de 80 de ani aflata ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)