avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Sunt intr-o relație de concubinaj de 5 ani ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Sunt intr-o relație de concubinaj de 5 ani . Acum ...

Buna ziua,
Sunt intr-o relație de concubinaj de 5 ani . Acum 2 ani partenerul meu s-a îmbolnăvit , acum este in scaun cu rotile dependent de mine. Nimeni din familia lui ( mama, fratele , tatăl ) nu s-au oferit sa ma ajute in îngrijirea lui , motivând ca părinții sunt in vârsta , fratele ca are viața și familia lui.
Acum câteva luni , aceștia au început cu amenințări și injurii la adresa mea , s-a ajuns pana acolo ca ma vor băga in pușcărie din cauza faptului ca partenerul meu a pus la vânzare un bun al lui personal cu o valoare destul de mare .
Ce pot eu face in situația asta , cum ma pot apara de acuzele lor ( ca sunt o pers cu interese , ca i-am mâncat toți banii , etc )? Cuvintele și jignirile la adresa mea nu le pot reproduce . Noi doi vrem o viața liniștita , sa ne ducem necazul fără stresul provocat de aceste persoane .
Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: andr33amihaela , utilizator 00:07, 14 Iulie 2023
Daca bunul ii apartine atunci ceilalti nu au ce face.

Legat de amenintari... nu ar strica o plangere la Politie.
Domnul ce spune legat de toate astea?

Ionut.ion a scris:

Daca bunul ii apartine atunci ceilalti nu au ce face.

Legat de amenintari... nu ar strica o plangere la Politie.
Domnul ce spune legat de toate astea?

Este trist și dezgustat de atitudinea lor.
Plângerea la Poliție le-ar impune o oarecare distanța fata de mine ? Am înregistrări telefonice in care ei spun ca vor apela și la interlopi , doar sa îmi arate cât sunt ei de șmecheri. In cazul unui proces in instanța , aceste convorbiri pot fi considerate ca proba( dovezi )?
Mai exista și câteva e-mailuri care conțin jigniri și amenințări .
Da, se pot folosi ca dovezi, mergeti impreuna cu domnul la sectia de politie si povestiti totul.

Dar nu puteti vinde ce aveti pe acolo si muta undeva unde sa nu mai stie de dvs.?
Plangerea penală pentru amenințare se face de către persoana amenințată.
Ar putea fi utila o plângere.
Daca va permiteți avocat ar putea fi de mare ajutor.

București 2023
Noi locuim in strainatate , nu avem tangenta directa cu aceste persoane, decat telefonic . Suna mama partenerului meu ca sa stie starea lui, apoi imparte informatia mai departe, uneori mai pune de la ea cate o barfa.
Nici nu am lua in considerare sa ne mutam , chiar daca am locui in tara. Atat dorim, sa ii ''linistim'' cumva , daca o vorba buna nu au pt noi, macar sa aiba limita bunului simt.

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica si intimidare puffy_buffy puffy_buffy Buna dimineata.De ceva timp am intrat intr-o relatie,din care acum nu mai pot iesi.Primesc mesaje de amenintare,de intimidare,sunt agresata atat fizic cat si ... (vezi toată discuția)
Hartuire Alexya79 Alexya79 Am avut o relatie de concubinaj de 2 ani cu un barbat. In urma cu 8 luni am decis sa ne despartim pt ca aflasem ca am fost inselata. Tin sa mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea telefonica a amenintarilor,ma va ajuta sa i-mi recastig siguranta? geea_the_first geea_the_first Buna ziua!Situatia mea este in felul urmator:am fost implicata intr-o relatie ,care,dupa 3ani si 4-5luni,s-a deteriorat complet,din punctul meu de vedere(in ... (vezi toată discuția)