avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea telefonica a amenintarilor,ma va ajuta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea telefonica a amenintarilor,ma va ajuta sa i-mi recastig siguranta?

Buna ziua!Situatia mea este in felul urmator:am fost implicata intr-o relatie ,care,dupa 3ani si 4-5luni,s-a deteriorat complet,din punctul meu de vedere(in urma geloziei lui exagerate:amenintari,violente verbale si nu numai,etc).Nu am avut domiciliu comun.Neacceptand alegerea mea de a ne desparti,ma tot ameninta cu tot ce este mai rau. A trecut 5-6 luni de la despartirea definitiva a noastra,si prin dorinta lui fixa de a ne impaca,ma suna si ma tot ameninta ca se sinucide! Apelurile apoi continua,spunand ca imi va taia gatul..etc. Stresata fiind de aceasta situatie,am inregistrat cateva convorbiri,in ideea de a ma folosi de ele,in momentul depunerii plangerii la politie,deoarece martori nu am! Astazi a avut o noua relatare:imi va turna acid sulfuric pe cap,cu prima ocazie cand ne vom intalni intamplator! Eu urmez cursurile la o facultate,care este in orasul lui,si langa locul lui de munca! Totusi vreau siguranta de a merge pe strada! Nu imi permit financiar sa il dau in judecata pentru cate spune el,vreau doar sa apelez la legile si drepturile pe care trebuie sa le am,pentru siguranta mea,insa nu stiu cum! Va rog sa ma ajutati cu ceva lamuriri! pana acum am mai amanat,tot din teama,daca afla ca am mers la politie,va fi poate chiar mai rau,insa imi este din ce in ce mai greu sa mai suport amenintarile(pentru siguranta mea si a familiei mele). Inregistrarea telefonica a amenintarilor ,ma va ajuta sa i-mi recastig siguranta? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:34, 16 Noiembrie 2009
ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală

Sunt de parere ca ar fi bine sa depuneti o plangere penala impotriva celui care va ameninta si sa nu mai traiti cu aceasta teama.:)
Pe baza acelor inregistrari formulati o plangere penala! Poate constitui si un mijloc de proba in cercetarile ulterioare depunerii plangerii la Parchet.
Inregistrarile telefonice efectuate de dvs nu pot constitui probe in instanta.
Cu toate acestea va sfatuiesc sa le extrageti pe un CD si sa le depuneti la organele de urmarire penala (parchet, politie) insotite de o plangere penala pentru amenintare (art. 193 Cod penal). Chiar daca nu se vor putea folosi de aceste inregistrari anchetatorii isi vor putea face o anumita parere despre adevarata stare de fapt.
Spuneti ca nu va permiteti financiar sa il actionati in instanta. Trebuie insa sa stiti ca pentru a depune o plangere penala nu este nevoie de vre-un ban, nu trebuie sa achitati vre- o taxa. Pur si simplu redactati o plangere in temeiul art. 222 Cod procedura penala (gasiti destule modele pe internet) si o depuneti la parchet sau politie. Veti fi apoi citatata pentru completarea declaratiilor si pentru eventualele probe.
Este posibil ca plangerea dvs sa aibe efect si fostul prieten sa se linisteasca.
geea_the_first a scris:

Buna ziua!Situatia mea este in felul urmator:am fost implicata intr-o relatie ,care,dupa 3ani si 4-5luni,s-a deteriorat complet,din punctul meu de vedere(in urma geloziei lui exagerate:amenintari,violente verbale si nu numai,etc).Nu am avut domiciliu comun.Neacceptand alegerea mea de a ne desparti,ma tot ameninta cu tot ce este mai rau. A trecut 5-6 luni de la despartirea definitiva a noastra,si prin dorinta lui fixa de a ne impaca,ma suna si ma tot ameninta ca se sinucide! Apelurile apoi continua,spunand ca imi va taia gatul..etc. Stresata fiind de aceasta situatie,am inregistrat cateva convorbiri,in ideea de a ma folosi de ele,in momentul depunerii plangerii la politie,deoarece martori nu am! Astazi a avut o noua relatare:imi va turna acid sulfuric pe cap,cu prima ocazie cand ne vom intalni intamplator! Eu urmez cursurile la o facultate,care este in orasul lui,si langa locul lui de munca! Totusi vreau siguranta de a merge pe strada! Nu imi permit financiar sa il dau in judecata pentru cate spune el,vreau doar sa apelez la legile si drepturile pe care trebuie sa le am,pentru siguranta mea,insa nu stiu cum! Va rog sa ma ajutati cu ceva lamuriri! pana acum am mai amanat,tot din teama,daca afla ca am mers la politie,va fi poate chiar mai rau,insa imi este din ce in ce mai greu sa mai suport amenintarile(pentru siguranta mea si a familiei mele). Inregistrarea telefonica a amenintarilor ,ma va ajuta sa i-mi recastig siguranta? Va multumesc anticipat!

E mai mult decat indicat sa depuneti plangere la politie.
Puteti pune pe CD asa cum s-a aratat mai sus inregistrarea.
Politia va avea curiozitatea sa analizeze CD-ul si va face ce va putea.Si cred ca poate sa gaseasca o cale sa va simtiti in siguranta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala garson garson Buna ziua, Am facut o plingere penala unui individ care ma injurat si ma amenintat plus a aruncat cu pietre si alte obiecte in mine. Eu am inregistrat tot ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - unde se depune? w0lfshad3 w0lfshad3 Doresc sa initiez cercetarea penala a paratului pentru infractiunile de amenintare si santaj. [b]Unde depun aceasta reclamatie?[/b] [i]Se poate face impotriva ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)