avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate Alina1704

Activitate Alina1704

Răspuns la discuția Contract de colaborare
Imi cer scuze, poate nu am fost explicita. Ma refeream la obligatiile financiare si contabile pe care le are agajatorul in siuatia incheierii unui contract de colaborare cu o persoana fizica. In sensul ca:
- Trebuie sa depun vreo declaratie la Administratia financiara?
- Trebuie sa platesc impozit sau vreo alta taxa pentru acest colaborator?

Pana acum stiu ca persoana fizica trebuia sa se duca sa-si declare venitul pe care il primeste de la firma, dar recent am inteles ca anumite obligatii se transfera catre angajator si nu stiu exact care este procedura.

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari care ma preseaza teribil:

1. Care sunt obligatiile unui angajator (SRL) care incheie un contract de colaborare cu o persoana fizica?
Mentionez ca in prezent firma nu are angajati.

2. Exista un termen limita de la infiintarea societati, in care trebuie sa existe minim un angajat in cadrul firmei?

Multumesc mult!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca o firma (SRL), care are CAEN 6311, inregistrata cu "prestatie la beneficiar" este in regula daca emite chitante catre persoane fizice?
Mentionez ca firma presteaza servicii, nu face comert sau vinde anumite produse.

Ca sa fiu mai exacta, se pot emite chitante catre persoanele fizice in momentul in care acestea achita cu numerar sau este necesara o casa de marcat, pentru situatia prezentata mai sus?

Multumesc anticipat!
Buna ziua.

Recent am fost la o casa de avocatura cu care am discutat sa se ocupe de procedura de infiintare a unui SRL. Tot prin aceasta casa de avocatura am inchiriat sediul social pentru acte si mi-au spus ca vor preciza in actul constitutiv ca "prestatia se face la beneficiar" pentru a nu exista problema ca la sediul lor (al casei de avocatura) sunt 100 de firme.
Problema este ca vreau sa desfasor anumite activitati de comert ca domeniu de activitate al firmei si mi s-a spus de la aceasta casa de avocatura ca nu pot autoriza niciun cod CAEN care implica activitatea de comert din cauza ca in acte va fi precizat la activitate "cu prestare la beneficiar", ceea ce implica ca nu pot desfasura activitati de comert pentru ca nu exista sediu.
Intrebarea mea este cum pot derula activitati de comert in aceasta situatie?
Astept raspunsurile dvs. Multumesc anticipat.