avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Activitate mixi_v

Activitate mixi_v

Am citit si eu, tot aici pe avocat.net, ca ar trebui realizat un stagiu de 2/3 din stagiul complet de cotizare, in conditiile handicapului. Poate cineva de specialitate din forum sa imi confirme acest lucru?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti, in conformitate cu legea actuala a pensiilor. daca o persoana cu handicap accentuat, am certificat din 2004, se poate pensiona cu 10 ani mai repede sau se au in vedere si alte criterii care privesc stagiul de cotizare dobandit in timpul handicapului?
Mentionez ca sunt si pensionata de boala grad 3 si lucrez cu 1/2 de norma.
In septembrie 2020 implinesc 53 de ani si ma intereseaza daca exista posibilitatea de pensionare mai rapida.
Multumesc frumos!
Buna ziua,
As avea rugamintea sa imi spuneti daca exista vreo lege care din punct de vedere informatic interzice folosirea Windows XP in Institutii de invatamant superior de stat?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Medicul de familie sustine ca nu poate sa mai imi dea concediu medical in limita celor 30 zile prevazute de lege, deoarece in adeverinta pe care a primit-o de la firma sunt stipulate ca am beneficiat de 48 de zile concediu medical in ultimele 12 luni. Mentionez ca numai 10 ZILE din cele 48 au fost date de catre medicul de familie, restul fiind prescrise de catre medicul specialist in luna februarie-martie 2019.
Va rog sa ma lamuriti ce prevede legislatia in acest sens?
Medicul de familie sustine ca nu mai poate sa imi dea concediu medical, limita de 30 zile fiind depasita, chiar daca aceste zile au fost de la medicul specialist. Este legal?
Multumesc frumos!
As avea rugamintea sa imi comunicati daca Hot. 751 din 20.09.2018, publicata in MO 821 din 25.09.2018 pt stabilirea sporului de 15% din salariu pt persoanele cu handicap se aplica si celor care lucreaza part time 1/2 norma? Eu am handicap auditiv accentuat sunt pensionata grad 3 si lucrez 1/2 asa imi permite legea. De asemenea va rog sa imi specificati daca in cazul meu se aplica acel spor, din ce luna intra in vigoare? Din septembrie? Eu nu am primit nimic de la angajator pe luna 9.
Multumesc frumos!
Discuție Ajutor de somaj
O persoana pensionata grad 3 poate beneficia de ajutor de somaj ? (pentru timp lucrat part time, 4 ore/zi) ?
Multumesc!
Am rugamintea daca este posibil sa ma lamuriti cu urmatoarele intrebari:

1. In cazul pensionarii de invaliditate grad III, daca persoana respectiva se angajeza cu contract de munca de 8 ore, pensia de invaliditate se suspenda automat sau trebuie facuta o cerere la Casa de Pensii ?

2. Daca persoana isi da seama dupa o perioada de timp (de cateva luni) ca nu poate face fata si isi da demisia din functie (1/2 norma nefiind acceptata in unitatea respectiva), poate reveni la statutul avut inainte acela de pensionar invaliditate grad III?

3. Daca raspunsul la punctul 2 este da, ce acte trebuie facute pentru a reveni la statutul de pensionar invaliditate de grad III? Ma intereseaza in special daca trebuie trecut din nou prin Comisia de Expertiza medicala, tin sa mentionez ca reviziurea a avut loc acuma in mai si s-a primit aviz favorabil de pensionar de invaliditate grad III pana in anul 2018, cand ar avea loc urmatoarea revizuire.

Multumesc frumos!
Buna seara, am rugamintea sa imi spuneti daca referatul medical (Anexa 2) emis de medicul specialist pentru Comisia de expertiza (este vorba de revizuirea medicala periodica) si buletinul de analize medicale au o anumita perioada de valabilitate in timp (1, 2 luni) din momentul emiterii de catre medicul specialist pana in momentul in care sunt predate Comisiei? Intreb acest lucru, deoarece eu sunt planificata la Comisie, pentru revizuire in luna mai, iar referatul si analizele medicale vor fi datate cu luna martie, deoarece medicul lipseste toata luna aprilie.
Multumesc frumos.
Multumesc, in perioada de 30 de zile de preaviz pot sa imi iau concediu medical ? Daca da, este posibil sa imi iau concediul medical toata perioada de preaviz sau este ceva legal restrictionat? Multumesc din nou.
Buna seara,
Am rugamintea sa imi spuneti in cazul in care un functionar public numit prin DISPOZITIE intr-o functie publica de executie si care nu are CIM, vrea sa isi dea demisia, perioada de preaviz este de 30 zile calendaristice ? Am citit pe net ca in asemenea cazuri (in care nu exista cim doar dispozitie de numire) termenul ar fi cel specificat mai sus. Puteti va rog sa imi confirmati ? Deci daca imi inregistrez demisia luni in 10.11 trebuie sa mai numar ....? cate zile (calendaristice sau lucratoare) ca sa specific data corecta si legala a intrarii in vigoare a demisiei? Multumesc frumos