Buna seara,
Am rugamintea sa imi spuneti in cazul in care un functionar public numit prin DISPOZITIE intr-o functie publica de executie si care nu are CIM, vrea sa isi dea demisia, perioada de preaviz este de 30 zile calendaristice ? Am citit pe net ca in asemenea cazuri (in care nu exista cim doar dispozitie de numire) termenul ar fi cel specificat mai sus. Puteti va rog sa imi confirmati ? Deci daca imi inregistrez demisia luni in 10.11 trebuie sa mai numar ....? cate zile (calendaristice sau lucratoare) ca sa specific data corecta si legala a intrarii in vigoare a demisiei? Multumesc frumos
Legea 188/1999 R2 cu modificari ulterioare:
Art. 102. - Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.
Multumesc, in perioada de 30 de zile de preaviz pot sa imi iau concediu medical ? Daca da, este posibil sa imi iau concediul medical toata perioada de preaviz sau este ceva legal restrictionat? Multumesc din nou.
Demisie
camelusa
Buna ziua,
Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte:
1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)