avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate surki

Activitate surki

Buna ziua.Solicit un raspuns pertinent la urmatoarea speta:In situatia anularii de catre instanta a procesului verbal de constatare recuperare/distribuire sume creditorul este obligat sa restituie debitorului suma recuperata in urma infiintarii popririi si a platilor efectuate de acesta.Mentionez ca instanta s-a pronuntat astfel :
"Anulează formele de executare silită contestate, respectiv: somatia de plată nr. ..., procesul-verbal de situatie întocmit la ........, procesul-verbal de constatare si recuperare/distribuire sume întocmit la ........, efectuate în dosarul de executare nr. .....
De asemenea creditorul este obligat sa restituie debitorului si sumele inscrise in Somatia de plata si care ai fost achitate de creditor.Va multumesc .
Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pertinent la urmatoarea speta:
-paratului x i se comunica hotararea instantei de fond la data de 12 august 2016 care poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare conform VCPC.Acesta formuleaza recurs in data de 29 august 2016 pe care il inainteaza instantei prin posta la aceeasi data.
Intrebarea este daca recursul este declarat in termen sau este tardiv formulat avand in vedere ca termenul de 15 zile expira la 28 august,care este zi nelucratoare,prima zi lucratoare fiind 29 august deci data la care termenul se considera a fi implinit.Va multumesc.
Buna ziua.Solicit un raspuns pertinent la urmatoarea speta :Intr-o contestatie la titlu instanta de fond se pronunta astfel :......Admite contestaţia la titlu, în sensul în care stabileşte ca............poate percepe dobânda remuneratorie doar pe durata celor 36 de luni pentru care a fost încheiat contractul de credit. Stabileşte creanţa pe care o putea percepe creditorul în temeiul contractului de credit ca fiind de 55237, 99 lei, compusă din suma împrumutată de 27000 lei şi dobânda remuneratorie de 28237, 99 lei."
Din graficul de rambursarea creditului rezulta ca dobanda calculata pentru 36 de luni la un credit de 27.000 lei este de 17 521,29 ( la o dobanda de 36% ) rezultand un debit totala de 44 521,29 ( 27.000 suma imprumutata + 17.521,29 dobanda).
Dintr-un calcul matematic rezulta ca dobanda stabilita de instanta in suma de 28.237,99 lei reprezinta o dobanda de 58 % ceea ce este contrara dispozitiilor art. 5 alin.1 si 2 din Ordonanta Guvernului nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar care prevad ca “ În raporturile juridice care nu decurg din exploatarea unei întreprinderi cu scop lucrativ, în sensul art. 3 alin. (3) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, dobânda nu poate depăşi dobânda legală cu mai mult de 50% pe an “
Asi avea nevoie de un punct de vedere pertinent in aceasta solutie si daca considerat ca este un motiv serios pentru a fi invocat in recurs alaturi de alte aspecte.Va multumesc !
Răspuns la discuția Executare silita
Da.In octombrie 2013 am terminat de achitat suma inscrisa in instiintarea de infiintare a popririi din 2012 admisa de instanta iar in martie 2015 s-a infiintat o noua poprire in baza aceluiasi titlu executoriu din 2012 din acelasi dosar de executare fara a mai exista o hotarare judecatoreasca dar pentru o alta suma mult mai mare.
Răspuns la discuția Executare silita
Nu singura executare a avut loc in iulie 2012 iar acum in martie 2015 s-a infiintat o noua poprire in baza aceluiasi dosar de executare din 2012 pentru o alta suma decat cea pentru care s-a infiintat poprirea in 2012.Scuze pentru ca am incurcat datele din cuprinsul intrebarii.
Buna seara.Rog respectuos a ma lamuri in urmatoarea speta:In luna iulie 2007 creditoarea a solicitat executarea silita a subsemnatului,in calitate de titular al unui contract de credit,precum si a girantilor,in toate formele sale simultan si succesiv ,instanta admitand executarea silita.Executorul judecatoresc a infiintat poprirea pe drepturile de pensie ale subsemnatului si ale girantilor pana la concurenta sumei inscrise in adresa de infiintare a popririi.Astfel tertul poprit mi-a retinut din drepturile de pensie lunar suma de bani, astfel ca in anul 2008 a fost platita in intregime suma inscrisa in adresa de infiintare a popririi.In cursul acestei luni am primit o adresa de la Casa de Pensii prin care mi s-a adus la cunostinta ca s-a infiintat poprirea pe drepturile de pensie in baza aceluiasi dosar de executare din 2012 si in favoarea aceluiasi creditor pana la concurenta sumei de...Este legala aceasta masura dispusa de executorul judecatoresc ? Se poate invoca perimarea executarii silite pe calea contestatiei la executare intrucat au trecut mai mult de 6 luni de la data efctuarii ultimului act de executare ?
Va multumesc anticipat !
Discuție oferta de plata
Buna ziua.Asi dori un model de oferta de plata pentru a o depuna la instanta sau macar elementele pe care sa le contina aceasta.Va multumesc.
Buna ziua.Solicit o opinie pertinenta in urmatoarea speta:am fost actionat in judecata de catre un girant caruia i s-a retinut o suma de bani prin poprire ca urmare a imposibilitatii subsemnatului de a achita ratele la timp.Daca la primul termen de judecata recunosc pretentiile reclamantului sunt exonerat de plata cheltuielilor de judecata cf. art.454 NCPC ? si a doua problema : care este procedura si pasii de urmat in cazul in care inaintez o oferta de plata in fata instantei cf. art. 1010 alin.1 NCPC ? Va multumesc.!!
Contestatia la executare se poate face si impotriva ultimului act de executare ? In speta impotriva comunicarii de catre executor a sumei actualizate pe care a primit-o de la creditor inlauntrul termenului de 15 zile ? Va multumesc.
Buna ziua,
In anul 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la un IFN pe o perioada de 3 ani.Alaturi de mine in contract au fost trecuti si 2 co-imprumutanti si 2 giranti . Datorita unor imprejurari independente de vointa mea nu am mai putut plati la timp ratele drept pentru care in anul 2012 s-a trecut la executarea silita a subsemnatului si a celorlalti codebitori prin poprire asupra veniturilor salariale.Conform instiintarii unitatea trebuia sa infiinteze poprirea pana la concurenta sumei de x lei reprezentand cota parte debit si cota parte cheltuieli de executare,aceleasi sume fiind poprite si pentru ceilalti debitori.sume ce au fost virate lunar in contul creditorului . In cursul acestei luni executorul judecatoresc mi-a adus la cunostinta faptul ca, creditorul solicita executarea silita imobiliara a subsemnatului ,in calitate de titular al creditului,invitandu-ma la biroul acestuia in vederea gasirii unei solutii de rezolvare a situatiei.In urma acestei intalniri am convenit ca suma x ramasa de achitat dupa evidentele executorului sa fie achitata in totalitate la 4 zile dupa aceasta intalnire depunand in acest sens un angajament scris.La doua zile dupa aceasta " conventie " executorul judecatoresc mi-a comunicat ca urma raspunsului primit de la creditor suma ramasa de restituit este de Y lei ,mai mult decat dublul sumei pe care o avea acesta in evidenta si ca staruie in executarea silita imobiliara. Mentionez ca am achitat suma de x lei aflata in evidenta executorului judecatoresc.Avand in vedere ca suma avansata de creditor este cu mult mai mare decat cea din evidenta executorului va rog sa-mi dati un sfat cum as putea sa procedez in continuare.De asemenea va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca sa existe o diferenta atat de mare intre suma din evidenta executorului judecatoresc si suma pe care o solicita la momentul actual creditorul,avand in vedere ca poprirea s-a infiintat pana la concurenta sumei de x lei asa cum este trecuta in comunicarea privind infiintarea popririi.Poate cere creditorul executarea silita imobiliara atata timp cat s-a infiintat o poprire pe venituri care se plateste lunar iar in prezent debitul initial a fost stins ? Va multumesc.