avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara.Rog respectuos a ma lamuri in urmatoarea speta:In luna iulie 2007 creditoarea a solicitat executarea silita a subsemnatului,in calitate de titular al unui contract de credit,precum si a girantilor,in toate formele sale simultan si succesiv ,instanta admitand executarea silita.Executorul judecatoresc a infiintat poprirea pe drepturile de pensie ale subsemnatului si ale girantilor pana la concurenta sumei inscrise in adresa de infiintare a popririi.Astfel tertul poprit mi-a retinut din drepturile de pensie lunar suma de bani, astfel ca in anul 2008 a fost platita in intregime suma inscrisa in adresa de infiintare a popririi.In cursul acestei luni am primit o adresa de la Casa de Pensii prin care mi s-a adus la cunostinta ca s-a infiintat poprirea pe drepturile de pensie in baza aceluiasi dosar de executare din 2012 si in favoarea aceluiasi creditor pana la concurenta sumei de...Este legala aceasta masura dispusa de executorul judecatoresc ? Se poate invoca perimarea executarii silite pe calea contestatiei la executare intrucat au trecut mai mult de 6 luni de la data efctuarii ultimului act de executare ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: surki , utilizator 15:06, 14 Martie 2015
Necunoscand documentele din dosarul de executare silita este hazardat a ne exprima daca a intervenit perimarea
Chiar daca a intervenit perimarea, creditorul mai are dreptul sa solicite executarea silita
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
ynocentta, utilizator
astfel ca in anul 2008 a fost platita in intregime suma inscrisa in adresa de infiintare a popririi

dosar de executare din 2012

a mai urmat o executare in 2012 sau cum ?
Nu singura executare a avut loc in iulie 2012 iar acum in martie 2015 s-a infiintat o noua poprire in baza aceluiasi dosar de executare din 2012 pentru o alta suma decat cea pentru care s-a infiintat poprirea in 2012.Scuze pentru ca am incurcat datele din cuprinsul intrebarii.
Și pana la urma când ați terminat de achitat, înțeleg ca de fapt în 2012 a început executarea..
Da.In octombrie 2013 am terminat de achitat suma inscrisa in instiintarea de infiintare a popririi din 2012 admisa de instanta iar in martie 2015 s-a infiintat o noua poprire in baza aceluiasi titlu executoriu din 2012 din acelasi dosar de executare fara a mai exista o hotarare judecatoreasca dar pentru o alta suma mult mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita suma avansata de creditor mult mai mare decat cea din evidenta executorului surki surki Buna ziua, In anul 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la un IFN pe o perioada de 3 ani.Alaturi de mine in contract au fost trecuti si 2 ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita IxulescuPaul IxulescuPaul Executare silita inceputa in mai 2012, dupa vechiul cod.Continua dupa vechiul cod? Exista poprire cont.Dar nu au mai fost facute plati si retineri din ... (vezi toată discuția)
Perimare / prescriere executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)