avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita suma avansata de creditor mult mai ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita suma avansata de creditor mult mai mare decat cea din evidenta executorului

Buna ziua,
In anul 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la un IFN pe o perioada de 3 ani.Alaturi de mine in contract au fost trecuti si 2 co-imprumutanti si 2 giranti . Datorita unor imprejurari independente de vointa mea nu am mai putut plati la timp ratele drept pentru care in anul 2012 s-a trecut la executarea silita a subsemnatului si a celorlalti codebitori prin poprire asupra veniturilor salariale.Conform instiintarii unitatea trebuia sa infiinteze poprirea pana la concurenta sumei de x lei reprezentand cota parte debit si cota parte cheltuieli de executare,aceleasi sume fiind poprite si pentru ceilalti debitori.sume ce au fost virate lunar in contul creditorului . In cursul acestei luni executorul judecatoresc mi-a adus la cunostinta faptul ca, creditorul solicita executarea silita imobiliara a subsemnatului ,in calitate de titular al creditului,invitandu-ma la biroul acestuia in vederea gasirii unei solutii de rezolvare a situatiei.In urma acestei intalniri am convenit ca suma x ramasa de achitat dupa evidentele executorului sa fie achitata in totalitate la 4 zile dupa aceasta intalnire depunand in acest sens un angajament scris.La doua zile dupa aceasta " conventie " executorul judecatoresc mi-a comunicat ca urma raspunsului primit de la creditor suma ramasa de restituit este de Y lei ,mai mult decat dublul sumei pe care o avea acesta in evidenta si ca staruie in executarea silita imobiliara. Mentionez ca am achitat suma de x lei aflata in evidenta executorului judecatoresc.Avand in vedere ca suma avansata de creditor este cu mult mai mare decat cea din evidenta executorului va rog sa-mi dati un sfat cum as putea sa procedez in continuare.De asemenea va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca sa existe o diferenta atat de mare intre suma din evidenta executorului judecatoresc si suma pe care o solicita la momentul actual creditorul,avand in vedere ca poprirea s-a infiintat pana la concurenta sumei de x lei asa cum este trecuta in comunicarea privind infiintarea popririi.Poate cere creditorul executarea silita imobiliara atata timp cat s-a infiintat o poprire pe venituri care se plateste lunar iar in prezent debitul initial a fost stins ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:06, 10 Mai 2014
nimeni nu va poate respunde pana nu studiaza ontractul de credit si cazul in speta. ar fi indicat sa consultati cu toate actele un avocat care va va putea spune ce este de facut.
se poate cere si urmarirea imobiliara in inumite conditii, depinde, repet de cazul in speta. trebuie sa formultai contestatie la executar, daca mai sunteit in termen.
Contestatia la executare se poate face si impotriva ultimului act de executare ? In speta impotriva comunicarii de catre executor a sumei actualizate pe care a primit-o de la creditor inlauntrul termenului de 15 zile ? Va multumesc.
Da, sigur ca puteti contesta fiecare act de executare, intinderea executarii...
Suma pt care s-a cerut executarea se va actualiza ca i se adauga penalitati, dvs sunteti in executare din 2012 , suma probabil ca e mai mare de 10 mii de lei daca s-a cerut executarea imobiliara si va dati seama ca penalitatile adaugate in procent la o suma mare, dau o suma mare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita surki surki Buna seara.Rog respectuos a ma lamuri in urmatoarea speta:In luna iulie 2007 creditoarea a solicitat executarea silita a subsemnatului,in calitate de titular ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire - "hotarare judecatoareasca" drag_osh drag_osh As dori sa va expun urmatoarea speta. Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)