Multumesc! Fiind minori sub 14 ani m-am gandit ca poate fi aplicat art 43 ,alin(2) din Codul civil si mama, ca si reprezentant legal, ar putea semna contractul de comodat. Am mai intrebat si mi s-a spus ca "minorul, reprezentantul - tutorele, nu are voie sa faca acte cu titlul gratuit".
Legea 114/1996 face referire doar la spatiile inchiriate de la stat? In apartament sunt 6 persoane( 2 adulti si 4 copii) suprafata utila fiind de 43 mp, suprafata locuibila de 31 mp. Am scos o situatie de la Registru Comertului si proprietarul are si sediu de firma in apartament si cu activitati comerciale autorizate la sediu. Si proprietarul are domiciliu in acest apartament.
Sa inteleg ca nu se poate nimic, ca nu avem legislatie. In noaptea care tocmai a trecut m-au trezit le orele 3, au inceput sa arunce in baie vase de plastic(baia este in perete cu dormitorul). Au aruncat atat cat sa ma trezeasca. Intentionat.
Prin Hotărârea nr. 457/2017 de modificare si completare a normelor metodologice la Legea 114/2006 se introduce " Închirierea locuințelor se face cu respectarea prevederilor Legii nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și în completare cu cartea a V-a titlul IX cap. V «Contractul de locațiune» din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare." ...
Deasupraapartamentului meu, in suprafata utila de 43 mp si suprafata locuibila 30 mp stau in chirie 6 persoane. ( in legea 114/1996 sunt prevazute exigentele minimae ale locuintei)
Pot sa fac o actiune impotriva contractului de inchiriere uzand de aceasta modificare a normelor metodologice de aplicare a legii 114/1996????
Prin Hotărârea nr. 457/2017 de modificare si completare a normelor metodologice la Legea 114/2006 se introduce " Închirierea locuințelor se face cu respectarea prevederilor Legii nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și în completare cu cartea a V-a titlul IX cap. V «Contractul de locațiune» din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare." ...
Deasupraapartamentului meu, in suprafata utila de 43 mp si suprafata locuibila 30 mp stau in chirie 6 persoane. ( in legea 114/1996 sunt prevazute exigentele minimae ale locuintei)
Pot sa fac o actiune impotriva contractului de inchiriere uzand de aceasta modificare a normelor metodologice de aplicare a legii 114/1996????