avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate mama să semneze un contract de comodat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate mama să semneze un contract de comodat în numele copilului minor?

Buna ziua!

Poate mama sa semneze in numele copilului minor un contract de comodat ? Daca da, va rog si baza legala. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290800 , utilizator 17:59, 15 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca raspunsul ar fi negativ nu mai intereseaza fundamentarea legala?

Parerea mea este ca nu poate fi semnat de mama ca tutore,
Ca sa spun lucrul acesta ma uit la art.641 alin.4 ultima teza care decide ca actele cu titlu gratuit (ca de pilda comodatul) sunt acte de dispozitie, apoi la art.144 alin.2 care decide ca tutorele nu poate incheia in mod valabil in numele minorului acte care depasesc dreptul sau de administrare fara autorizarile prealabile mentionate in acelasi text.
Ambele article se regasesc in Codul Civil
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
CaraD, utilizator
Multumesc! Fiind minori sub 14 ani m-am gandit ca poate fi aplicat art 43 ,alin(2) din Codul civil si mama, ca si reprezentant legal, ar putea semna contractul de comodat. Am mai intrebat si mi s-a spus ca "minorul, reprezentantul - tutorele, nu are voie sa faca acte cu titlul gratuit".
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
ContSters290800, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru mostenire peskaroosh peskaroosh Bunica mea a decedat de curand , singura ei mostenitoare fiind mama mea , care are certificat de handicap gradul 1 pentru Alzheimer . Mama nu are reprezentant ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat / proprietar minor trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog ajutor in urmatoarea speta. Un copil primeste prin act de donatie un bun imobil. Acel imobil poate fi inchiriat sau dat cu titlu gratuit ... (vezi toată discuția)