avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Activitate robertdin

Activitate robertdin

Am lucrat in conditii deosebite de munca.
Daca sunt nascut in noiembrie 1958, am lucrat din iulie 1975 pana in decembrie 2003 in grupa a 2-a de munca iar din ianuarie 2004 pana in iulie 2013 in conditii normale as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat fiindca la locul de munca se fac disponibilizari. Va multumesc!
Bună ziua!
Tatăl meu a lucrat în grupa a II-a de muncă timp de 24 de ani și 2 luni între 1975 și 2001, iar din 2001 până în 2013, adică 12 ani și 3 luni normal și încă 1 an și 4 luni stagiul militar obligatoriu. Are vârsta de 54 de ani și 8 luni. Când se poate pensiona anticipat?
Deci singurele sporuri sunt cele scrise in CIM sau CCM. Daca eu sunt lider de sindicat, ma rog sunt reprezentantul salariatilor in unitatea respectiva, sunt niste pasi specifici pe care ar trebui sa ii parcurg ca sa negociez cu angajatorul sa ne ofere niste sporuri mai mari? Mai ales pentru tura continua deoarece e un cosmar si muncim de ne sar capacele pe romaneste pt 2% nu e deloc placut. Multumesc pentru raspunsuri pana acum.
Vrei sa imi spui unde ai gasit informatiile respective? Angajatorul are obligatia sa imi plateasca aceste sporuri? Cu alte cuvinte daca nu o face cum as putea cere aceste drepturi pentru toti salariatii unitatii? Multumesc pentru informatii!
Buna ziua!

La mine la serviciu a inceput sa se lucreze 2 zile schimbul 1, 2 zile schimbul 2, doua zile schimbul 3 si doua zile libere. Pentru asta primim un spor salarial de 2% si vreau sa stiu daca angajatorul procedeaza corect. Mentionez ca lucrez in mediul privat.

Multumesc anticipat!