Nu se pune problema copilului. Se pune problema ei, "sotiei", care numai sotie nu i-a fost. La ce i-a facut fartelui meu, nu poate fi numit nici macar "om". Noi, familia, stim mai multe. Copilul va avea tot sprijinul nostru, pt ca e singurul lucru care a mai ramas dupa el, insa fata a renuntat inclusiv la tatal ei, iar de noi (bunici, matusa) nici nu vrea sa auda. Probabil ca nu ma intelegeti, dar durerea este prea mare. Acea sotie nu merita nici macar sa moara ca el, nu am cuvinte..... As vrea sa intelegeti ca nu vindem viata fratelui meu, dar nu vrem nici ca respectiva sa profite si dupa moartea lui. Suna a razbunare, stiu, dar asta simtim, ea l-a adus aici.
Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca.
Problema este ca el era in divort, procesul avand loc la 2 saptamani dupa ce a decedat. Din cate am inteles de la avocatul care-l reprezenta, casnicia s-a desfacut in urma decesului reclamantului, adica a fratelui meu. In aceasta situatie, daca parintii nostri il da in judecata pe francez pentru a cere daune morale si materiale, sotia/fosta sotie are dreptul de a beneficia si ea de daune morale si materiale? Mentionez ca are si un copil de 15 ani.
Fratele meu a a murit in urma unui accident rutier petrecut in Franta in data de 13.05.2013. Accidentul a fost declarat accident de munca, reprezentantii firmei la care lucra deplasandu-se in Franta si facand formalitatile necesare la momentul respectiv.
Intrebarea mea este in cat timp pot solicita despagubiri materiale si morale din partea celui care a provocat accidentul si l-a omorat pe fratele meu.
Problema este ca procesul de divort a avut loc la 2 saptamani dupa ce a decedat. Din cate am inteles de la avocatul care-l reprezenta, casnicia s-a desfacut in urma decesului reclamantului, adica al fratelui meu. In aceasta situatie, daca parintii nostri il da in judecata pe francez pentru a cere daune morale si materiale, sotia/fosta sotie are dreptul de a beneficia de daune morale si materiale?
Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. In cazul in care parintii nostri (el fiind divortat, dar are un copil de 15 ani) il da in judecata pe francez pentru a cere daune morale si materiale, cine are dreptul la acestea? Parintii sau fosta sotie si copilul?
Angajatorul stie toate informatiile, el s-a ocupat de toate formalitatile in Franta, A fost acolo. Sunt niste oameni desebiti.
Referitor la divort, nu stiu ce va face sotia, insa dorinta lui a fost sa divorteze, el a fost cel care a inaintat procedura de divort, iar noi, parintii nostri si eu, vrem sa se pronunte divortul.
Acum revin cu intrebarea, in acest caz, dupa divort cine are dreptul la despagubiri?
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, ca vreau sa obtin bani dupa urma lui...chiar nu ma intereseaza, ....nu-i vand viata singurului meu frate, insa nu vrem si nici el nu ar fi vrut sa mai beneficieze de ceva presupusa sotie. Nu merita...
Va multumesc din suflet pentru promptitudine.
Buna Ziua,
Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta luni, 13.05.2013. Era sofer pe TIR. A murit nevinovat. Cum s-a intamplat: era pe A 28 Rouan, a tras pe banda de urgenta deoarece avea pana de pneu. A apucat sa schimbe pneul, iar cand fixa roata cu probleme in locul de rezerva s-a produs cumplitul accident. Un alt TIR a venit pe acelasi sens de mers, a lovit o masina mica, apoi a tras dreapta si l-a luat in plin pe fratele meu. In final accidentul s-a soldat cu decesul fratelui meu (avea numai 40 de ani) si ranirea a 5 persoane din masina mica. A fost declarat accident de munca, peronalul firmei la care lucra a fost la fata locului si s-au facut toate formalitatile. Intrebarea mea ar fi ce fel de ajutoare, despagubiri se obtin in aceste cazuri. De asemenea cine are dreptul sa le primeasca, deoarece el era in divort, procesul trebuia sa fie pe 27.05.2013. Din cate m-am interesat divortul se va pronunta chiar daca a decedat. Mentionez ca are un copil in varsta de 15 ani.