Buna Ziua,
Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta luni, 13.05.2013. Era sofer pe TIR. A murit nevinovat. Cum s-a intamplat: era pe A 28 Rouan, a tras pe banda de urgenta deoarece avea pana de pneu. A apucat sa schimbe pneul, iar cand fixa roata cu probleme in locul de rezerva s-a produs cumplitul accident. Un alt TIR a venit pe acelasi sens de mers, a lovit o masina mica, apoi a tras dreapta si l-a luat in plin pe fratele meu. In final accidentul s-a soldat cu decesul fratelui meu (avea numai 40 de ani) si ranirea a 5 persoane din masina mica. A fost declarat accident de munca, peronalul firmei la care lucra a fost la fata locului si s-au facut toate formalitatile. Intrebarea mea ar fi ce fel de ajutoare, despagubiri se obtin in aceste cazuri. De asemenea cine are dreptul sa le primeasca, deoarece el era in divort, procesul trebuia sa fie pe 27.05.2013. Din cate m-am interesat divortul se va pronunta chiar daca a decedat. Mentionez ca are un copil in varsta de 15 ani.
Buna ziua,
Dumnezeu sa-l odihneasca.
Poate sotia va renunta la divort in acest moment ramanand vaduva.
Va trebui sa depuneti in instanta copie de pe certificatul de deces.
Toate drepturile revin familiei.
Referitor la divort, nu stiu ce va face sotia, insa dorinta lui a fost sa divorteze, el a fost cel care a inaintat procedura de divort, iar noi, parintii nostri si eu, vrem sa se pronunte divortul.
Acum revin cu intrebarea, in acest caz, dupa divort cine are dreptul la despagubiri?
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, ca vreau sa obtin bani dupa urma lui...chiar nu ma intereseaza, ....nu-i vand viata singurului meu frate, insa nu vrem si nici el nu ar fi vrut sa mai beneficieze de ceva presupusa sotie. Nu merita...
Va multumesc din suflet pentru promptitudine.
Angajatorul stie toate informatiile, el s-a ocupat de toate formalitatile in Franta, A fost acolo. Sunt niste oameni desebiti.
Alte discuții în legătură
Ajutor deces
Elena2014
Buna ziua,
Conform legii, cine are dreptul sa ridice un ajutor de deces? Daca persoana decedata era casatorita si avea si copii, conform legii cred ca au ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces
rotarusilvia
are dreptul la ajutor deces mama supravietuitoare,pensionara de CAP, a fiului de 47 de ani care nu se afla la data decesului in nici o forma de asigurare ... (vezi toată discuția)