avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale si materiale

Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. In cazul in care parintii nostri (el fiind divortat, dar are un copil de 15 ani) il da in judecata pe francez pentru a cere daune morale si materiale, cine are dreptul la acestea? Parintii sau fosta sotie si copilul?
Cel mai recent răspuns: niko79criss , utilizator 07:15, 4 Iunie 2013
Despagubirile le vor primi cei care deschid actiunea in instanta si care dovedesc ca decesul persoanei in cauza le-a provocat daune materiale si morale.
Numai mostenitorii-parintii si copilul, nu si fosta sotie.
Problema este ca procesul de divort a avut loc la 2 saptamani dupa ce a decedat. Din cate am inteles de la avocatul care-l reprezenta, casnicia s-a desfacut in urma decesului reclamantului, adica al fratelui meu. In aceasta situatie, daca parintii nostri il da in judecata pe francez pentru a cere daune morale si materiale, sotia/fosta sotie are dreptul de a beneficia de daune morale si materiale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale in urma unui accident de munca mortal in franta niko79criss niko79criss Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. Problema este ca el era in divort, procesul ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale in caz de accident soldat cu deces niko79criss niko79criss Fratele meu a a murit in urma unui accident rutier petrecut in Franta in data de 13.05.2013. Accidentul a fost declarat accident de munca, reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Cine poate intenta proces soferului vinovat? marcel0101 marcel0101 Buna ziua, fratele meu a decedat in urma unui accident auto provocat de un alt sofer care a efectuat o depasire pe linie continua, izbind frontal autoturismul ... (vezi toată discuția)