Buna ziua, fratele meu a decedat in urma unui accident auto provocat de un alt sofer care a efectuat o depasire pe linie continua, izbind frontal autoturismul condus de fratele meu.
Intrebarea mea este: cine poate intenta proces soferului vinovat? Numai sotia sau si parinti?
Mentione ca fratele meu era casatorit de putin timp(4 luni).
Va multumesc
In primul rand :Condoleante pentru pierderea suferita.
In procesul penal urmeaza ca mostenitorii fratelui dv. sa se constituie parti civile si sa solicite daune morale si materiale. Mostenitori sunt: sotia supravietuitoare, parintii si fratii in contextul expus de dumneavoastra.
Despagubirile se platesc de catre societatea de asigurari la care detinea polita RCA soferul vinovat, iar in cazul in care nu detinea o astfel de polita de catre Asociatia Fondul de protectie a victimelor strazii.
Va recomand sa apelati la ajutorul unui avocat. Puteti obtine despagubiri materiale ce constau in toate cheltuielile efectuate cu imormantarea, pomeniri, monument funerar, etc. si despagubiri morale pentru prejudiciul afectiv si de companie produs. Insa, este important sa apelati la ajutor specializat pentru a putea obtine aceste indemnizatii ce vi se cuvin in mod legal. Va sfatuiesc sa nu acceptati ofertele derizorii facute de asigurator.
Cu stima, av. Tonica
Despagubire deces
daniel2307
Fratele meu era pasager in masina nevinovatului(dar si el avea peste limita de viteza) cand a avut accident.A stat 12 zile la terapie intensiva,5 operatii ... (vezi toată discuția)