avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate donabella44

Activitate donabella44

Discuție Mostenire
am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 40 de ani, am renuntat in favoarea surorii mele la partea mea din casa dobindita in urma decesului tatalui nostru. Impreuna cu mama ne-am mutat in casa parintilor ei, casa care este dpdv juridic a mamei. Urma ca dupa moatrea mamei sa o mostenesc eu integral. In urma cu 5 ani in urma divortului , nepoata mea ( una din fetele surorii mele )s-a mutat la mama. Mama mea a facut menajul s-a ocupat de gospodarie etc , desi in virsta este inca in putere.Impreuna cu mama am hotarit ca dupa moartea ei , nepoata mea sa primeasca casa cu jumate din terenul de 1800mp, iar eu doar terenul ramas ( adica am propus ca eu sa-i cedez ei partea mai mare din mostenirea mea ).intelegere pe care am comunicat-o si surorii mele. Acum nepoata mea vrea imperativ "dreptul ei din partea cuvenita mamei ei, din casa" , Urgent.Sora mea o sustine . Intrebarea mea este, o pot obliga pe mama,? sper ca nu . va multumesc
ce cai de atac si care este peocedura in cazul in care fostul sot nu plateste pensia alimentata stabilita pentru cei doi copii scolari?sustine ca nu are venit ( nu munceste, deci nu are sursa de venit, traind din expediente si pensia mamei de 85 ani ) am deschis dosar penal pentru abandon de familie si am primit nup. (sotii sint divortati de cca 4 ani.) va multumesc
Discuție reparatii lift
va rog, daca puteti sa-mi spuneti, cum se face repartizarea cheltuielilor de reparare a liftului ? pe apartamente ,sau pe numar persoane utilizatori? in cazul meu locuiesc la et 1 (la parter sint spatii comerciale) liftul este blocat de ani de zile . platesc curent elctric pentru lift pentru o persoana (lociuesc singura si nu inteleg de ce reparatia mi se impune sa o platesc la fel cu alte familii ex: 6 persoane la etaj 10 ? multzumesc