avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate Arsys

Activitate Arsys

Multumesc de raspunsuri.
Se poate obtine anularea procesului verbal pe baza greselii matematice?
Buna ziua,
In data de 01.05.2016 , ora 1:30 am fost oprit de un echipaj de politie si am primit amenda + suspendare 60 de zile pentru conducere autoturism pe sensul opus de mers , prin incalcarea liniei dubla continue. Nu vreau sa discut ce sa intamplat (desi agentul putea fi mai "bland"). A incadrat fapta la art. 101/03/d din OUG 195 si a aplicat un numar de 6 puncte de amenda cu valoarea de 810 lei.
Intrebarea este, de ce am primit valoarea de 810 lei, avand in vedere ca, 1 punct de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie astfel 6*105= 630 sau 6*125=750 (luand in considerare marirea de la 01.05.2016).
Poate fi amenda mai mare decat calculul de mai sus? E la latitudinea agentului? Se poate contesta sau diminua valoarea?
Totodata, procesul verbal poate fi contestat daca pe acesta sunt sunt 3 semnaturi diferite ale agentului precum si pe dovada de circulatie?
Va multumesc
Buna ziua,
De curand am aflat ca societatea la care eram abonat pentru servicii de televiziune si internet a vandut infrastructura din oras catre o alta societate, iar acum sunt abonatul acelei societati.
Este legal acest lucru fara o instintare prealabila a abonatiilor si fara intocmirea de noi contracte de servicii cu noua societate?
Iar prima societate are dreptul de a inceta furnizarea serviciilor unilateral fara instintare? In conditiile in care eu am respectat contractul si am fost la zii cu achitarea abonamentului.

Va multumesc.
Multumesc si va doresc o zii buna.
Mutumesc de raspuns. Dar in cazul in care bunica nu doreste si refuza inclusiv comunicarea? Se mai poate face ceva?!

Multumesc
Buna,

Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si "Noi,vanzatorii, declaram ca ne rezervam dreptul de folosinta cu privire la apartamentul care face obiectul contractului". Intrebarea mea este daca pot sa vand acest apartament fara consimtamantul bunicei?! ( Bunicul a decedat cu ceva timp in urma) iar relatia cu bunica este una dificila. Precizez ca de cand s-a incheiat contractul ea nu a locuit in apartament. Daca nu se poate vinde acesta se poate ipoteca la banca?

Va multumesc.