Da, aveti dreptate, dar eu am incredere ca se poate demonstra, eu nu aveam drept de semnatura in banca, nu lucram cu banii, creditorul nu a vorbit niciodata cu mine, doar cu asociatul meu si de el stie ca nu a respectat contractul, iar asociatul din cate am aflat ulterior are si cazier, politia il stie .. eu am incredere si sper sa pot demonstra daca este cazul + ca eu am o varsta frageda nu am bunuri si nici angajat nu sunt ... dar acum patimesc daca nu am avut minte ..
Dar penal, daca au existat fapte penale (nu stiu daca sunt sau nu), voi raspunde eu sau administratorul de fapt?
buna ziua,
in cazul in care am fost pacalit sa fiu administratorul unei firme, si nu am actele, stampila firmei, contractul in urma caruia s-a ajuns la executare silita nu a fost incheiat de mine, toate actele fiind la celalalt asociat si se introduce o cerere de insolventa din partea unui creditor, ce pot eu sa fac in acest caz? mi se va putea atrage raspundere personala(precizez ca eu nu aveam drept de semnatura in banca)? se poate dovedi ca am fost pacalit?
nu am savarsit nicio fapta penala, ce se intampla daca executarea silita a fost incheiata cu un proces verbal de insolvabilitate? creditorul cum isi mai poate recupera bunurile daca nici eu in calitate de administrator si nici firma nu avem bunuri personale?
si inca o intrebare, daca in urma falimentului voi fi trasa la raspundere pentru situatie, si in momentul de fata nu am bunuri personale si nici nu sunt angajata, daca ma angajez ulterior, dupa incheierea falimentului mi se pot opri bani din salariul viitor?
Multumesc mult pentru raspuns, sunt destul de speriata pentru ca este o situatie mai speciala. Banii pentru bunurile din contract au fost achitati, insa unuia dintre asociati care mai apoi a plecat din respectivaa firma iar acum noi suntem trasi la raspundere. Mi-era teama de acuzatia de inselatorie sau infractiunile din procedura de faliment, insa daca spuneti ca nu pot fi privata de libertate pentru o datorie pe care nu o pot plati, m-am mai linistit.
In urma unui contract de comision s-a ajuns la executare silita, eu in baza acestui contract mai pot fi data in judecata pe penal?
ce se intampla daca executarea silita a fost incheiata cu un proces verbal de insolvabilitate? creditorul cum isi mai poate recupera bunurile daca nici eu in calitate de administrator si nici firma nu avem bunuri personale?
multumesc pt raspuns.
se mai poate sa fiu data in judecata dupa aceea?
buna ziua,
Vin si eu cu o intrebare. In cazul in care sunt administratorul unei firme care are un contract de comision cu o alta firma dar nu eu am contractat aceasta firma care acum are un titlu de executare silita asupra societatii la care sunt administrator ce se poate rasfrange asupra mea? Firma la care sunt administrator nu are bunuri si nici eu de altfel nu am bunuri pe numele meu. Ce se va intampla cu executarea silita? Creditorul ma poate da in judecata pentru inselaciune? Mentionez ca la firma respectiva au fost 2 asocitati care insa s-au certat dar bunurile si banii i-au fost dati celuilalt asociat fara ca noi sa stim ca ei nu se mai inteleg si exista martori care au vazut ca s-au platit si restituit bunurile din contract.
Multumesc!