avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dupa executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Dupa executarea silita

In urma unui contract de comision s-a ajuns la executare silita, eu in baza acestui contract mai pot fi data in judecata pe penal?
ce se intampla daca executarea silita a fost incheiata cu un proces verbal de insolvabilitate? creditorul cum isi mai poate recupera bunurile daca nici eu in calitate de administrator si nici firma nu avem bunuri personale?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:14, 24 Mai 2013
Potrivit , normelor CEDO Protocolul 4 ""Nici o persoana nu poate fi privata de libertate pentru o datorie pe care nu o poate plati"". Nu va poate actiona in penal, si, chiar daca va actioneza sunteti achitat. Potrivit dispozitiei enuntate mai sus.
Multumesc mult pentru raspuns, sunt destul de speriata pentru ca este o situatie mai speciala. Banii pentru bunurile din contract au fost achitati, insa unuia dintre asociati care mai apoi a plecat din respectivaa firma iar acum noi suntem trasi la raspundere. Mi-era teama de acuzatia de inselatorie sau infractiunile din procedura de faliment, insa daca spuneti ca nu pot fi privata de libertate pentru o datorie pe care nu o pot plati, m-am mai linistit.
Daca ati savarsit fapte penale, evident ca puteti fi trasa la raspundere. Protocolul 4 CADO ( si nu CEDO cum gresit s-a mentionat anterior ) , in art.1, prevede :

Interzicerea privării de libertate pentru datorii
Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv că nu este în măsură să execute o obligaţie contractuală.

asta nu inseamna ca nu raspundeti penal daca in legatura cu acel contract, sau in cadrul activitatii de administrator, ati savarsit faptte penale.

Oricum, nu trebuie sa facem referire la acel protocol atata vreme cat nu exista nicio prevedere legala in Romania care sa stipuleze pedeapsa penala pentru nerespectarea unei obligatii banesti.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
nu am savarsit nicio fapta penala, ce se intampla daca executarea silita a fost incheiata cu un proces verbal de insolvabilitate? creditorul cum isi mai poate recupera bunurile daca nici eu in calitate de administrator si nici firma nu avem bunuri personale?

si inca o intrebare, daca in urma falimentului voi fi trasa la raspundere pentru situatie, si in momentul de fata nu am bunuri personale si nici nu sunt angajata, daca ma angajez ulterior, dupa incheierea falimentului mi se pot opri bani din salariul viitor?
Da, vi se va pune poprire pe salariu sau vor fi executate silit bunurile viitoare, cand le veti dobandi, daca pana atunci nu se va fi implinit deja termenul de prescriptie ( de 3 ani ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii neplatite la administratia financiara sau banci mihail2012 mihail2012 Daca ai datorii neplatite la administratia financiara sau banci este posibil sa fii tras la raspundere penala? Se poate pronunta in vreun caz o pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Notificare pentru plata programului studenþesc de muncã sezonierã în grecia elenalagan elenalagan buna am aplicat anul asta pentru un program studentesc de munca sezoniera in Grecia,la firma data am semnata contractul de munca si contractul de prestari ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)