avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii neplatite la administratia financiara sau banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii neplatite la administratia financiara sau banci

Daca ai datorii neplatite la administratia financiara sau banci este posibil sa fii tras la raspundere penala? Se poate pronunta in vreun caz o pedeapsa privativa de libertate?
In niciun caz...a se vedea art. 1 din Protocolul nr. 4 la Conventia Europeana a Drepturilor Omului - "Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv ca nu este in masura sa execute o obligatie contractuala."
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Andrei Dina, Avocat
Pentru obligatii fiscale veti plati penalitati si dobanzi la sumele datorate cu titlul de obligatii la bugetul de stat si poate amenzi pentru declaratii nedepuse, dar in nici un caz nu se atrage raspunderea penala pentru aceste situatii.
Bancile tot incearca plangeri penale pentru inselaciune in cazurile de neplata a creditelor. Se intemeiaza de cele mai multe ori pe actele false ce atestau veniturile datornicului, furnizate de creditor inainte de incheierea contractului de credit. Dar incearca uneori si fara a fi in posesia unor acte false (Inselaciunea in contracte....) Insa de regula fara succes, cum bine a mentionat colegul mai sus, in lumina jurisprudentei CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa executarea silita witch0407 witch0407 In urma unui contract de comision s-a ajuns la executare silita, eu in baza acestui contract mai pot fi data in judecata pe penal? ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!! probleme cu politia crazynet644 crazynet644 Buna seara, Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent! In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu acte false Dinte Dinte Buna seara! As dori sa stiu si eu cine este raspunzator pentru acordarea unui credit de nevoi personale cu acte false? In ce masura poate fi tras la ... (vezi toată discuția)